אוכל
אמריקה בוחרת • מתכונים קלאסיים מהמטבח האמריקאי
 כנפיים בציפוי פריך   צילום : רחלי קרוט 
היום בלילה אמריקה בוחרת נשיא או נשיאה, ולכבוד המאורע אספנו את מיטב המתכונים האמריקאיים הקלאסיים, לכל מי שרוצה לחגוג איתם

מחפשים מתכונים לפנקייקים אמריקאים מושחתים במיוחד? לחצו כאן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | כמות מנות: 6-7 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


1 ק"ג כנפיים חצויות


1 גזר


1 בצל


1/2 צרור פטרוזיליה


1 כוס בלילת בירה (מתכון בהמשך)


400 גרם קורנפלקס לציפוי


שמן לטיגון


3 ליטר מים לבישול


1 כפית צ'ילי גרוס


1 כף אבקת שום


1 כוס קמח


רוטב צ'ילי מתוק להגשה


 

 

מצרכים לבלילת בירה:

 

100 מ"ל חלב


100 מ"ל בירה לבנה


100 גרם קמח


מלח


פלפל לבן


אופן הכנה:

  • מרתיחים את המים עם הירקות (גזר, בצל, פטרוזיליה) מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. לאחר 10 דקות של רתיחה מוסיפים את הכנפיים ומבשלים חצי בישול (כ-6 דקות). מוציאים את הכנפיים מהסיר ומקררים.
  • מחממים סיר עמוק עם שמן שמגיע עד חציו של הסיר.
  • במקביל מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים מעט מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס ואבקת שוםמוסיפים את הכנפיים ועוטפים אותם היטב הקמח המתובל.
  • שופכים את בלילת הבירה לקערת הכנפיים ומערבבים היטב עד שהכנפיים מכוסות.
  • טובלים בקורנפלקס המרוסק ומשם לסיר הטיגון לכ-6 דקות.
  • מניחים על נייר סופג ומגישים עם צ'ילי מתוק או רוטב ברביקיו (מתכון בהמשך).

 

המתכון באדיבות שף דיויד לוי ממסעדת אוונגרד.


צ'יקן נאגטס קרן ביטון-כהן

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 4 | רמת קושי: קל

מצרכים :

 

450 גרם חזה עוף טחון גס


150 גרם פרגית עוף טחון גס


כף גדושה מיונז


ביצה


חצי כפית חרדל דיז'ון


3 כפות קמח


3 כפות פירורי לחם


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • מסדרים עמדת ציפוי: טורפים את הביצה בקערה ביחד עם החרדל.
  • מניחים את הקמח ופירורי הלחם בשתי צלחות.
  • מחממים סיר עם שמן עמוק. במידה ובוחרים לאפות מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בקערה מערבבים את הפרגית, המיונז וחזה העוף הטחונים ומתבלים בנדיבות עם פלפל שחור גרוס ומלח.
  • לשים את התערובת עד שכל החומרים מתאחדים.
  • יוצרים קציצות קטנות וטובלים אותן בקמח, לאחר מכן בביצה ואז בפירורי הלחם, כך שתהיינה עטופות מכל הכיוונים.
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מעבירים לתנור לאופים כ-15 דקות או עד שהנאגטס מוכנים לחלוטין והציפוי השחים.
  • לחלופין מטגנים בשמן עמוק כ-4 דקות ומעבירים לנייר סופג.
  • מגישים מיד, ביחד עם פירה או רוטב ברביקיו (מתכון בהמשך).

המתכון באדיבות עז תלם.

 

לצד נגיסי עוף או כנפיים רחלי קרוט

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 35 דקות | כמות מנות: 2 כוסות | רמת קושי: קל

מצרכים לרוטב:


בצל בגודל בינוני, קצוץ דק


1 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר דק


2 שיני שום, קצוצות


חבילה קטנה רסק עגבניות


6 כפות קטשופ


1/2 כוס רוטב סויה


1/2 כוס סוכר חום (כהה)


7-10 טיפות טבסקו או רוטב חריף אחר שאוהבים


כפית פפריקה מעושנת


כוס מים


4 כפות חומץ (כל חומץ שיש לכם בבית יתאים)


מעט שמן צמחי, לטיגון


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר בגודל בינוני מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם כדי שהבצל לא יהיה מטוגן מדי אלה רק בצבע חום בהיר.
  • מוסיפים את הג'ינג'ר, השום ואת רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות נוספות.
  • מוסיפים פנימה את כל שאר המצרכים ו-3/4 כוס מהמים. מערבבים היטב עד להמסת הסוכר.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות או עד שהטעמים התמזגו.
  • אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות או מוציאים מעט לצלחת) מוסיפים עוד מים לפי הצורך.
  • טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים - אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר.
  • מורידים מהאש ונותנים לרוטב להתקרר.

נקודה חשובה:

אם תשימו לב הרוטב בצלוחית הקטנה (בתמונה) חלק יחסית וכמעט ולא רואים בו את קוביות הבצל או השום, הסיבה נעוצה בכך שטחנו את הרוטב מיד בסיום הבישול עד שהוא הפך לחלק יחסית. אתם כמובן לא חייבים לעשות את זה (בכל זאת עוד כלים לשטוף) אבל בענינו השלב הזה גורם לרוטב להפוך למושלם ולגרסה מאוד דומה למקור.

 

אופציה נוספת היא לסנן את הרוטב במסננת, מניסיון הרוטב יוצא נוזלי מדי ורוב הטעמים נשארים במסננת כך שאנחנו לא ממש ממליצים, אבל אם אין לכם בלנדר ואתם בכל זאת מעדיפים רוטב חלק, גם זאת אופציה.

 

המתכון באדיבות עז תלם ורחלי קרוט.

בתוך לחמניה עם ירקות רחלי קרוט

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | כמות מנות: 10 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


2 ק"ג בשר פלדה טחון גס


100 גרם פטרוזיליה קצוצה דק


2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות


1 כף מלח גס


150 גרם גבינת צ'דר מגורדת גס


 

אופן הכנה:

  • שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לתערובת אחידה וצפופה.
  • מחלקים לכדורים של 200 גרם ומשטחים להמבורגר.
  • מכניסים למקרר למנוחה למספר שעות עד לצלייה.
  • צולים במחבת פסים חמה במשך 3 דקות מכל צד ומגישים על לחמניית המבורגר עם חסה, עגבנייה, בצל והרבה קטשופ.

הגיע זמן קינוח עדיאל דוד

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | כמות מנות: 10 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


2 ביצים


240 מ"ל (כוס) חלב


50 גרם חמאה


50 גרם סוכר


210 (1.5 כוסות) גרם קמח


5 גרם אבקת אפייה


קורט מלח


 

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה עם החלב במיקרו ושופכים לקערה.
  • מוסיפים סוכר ומערבבים.
  • מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים.
  • מניחים לתערובת לעמוד כ-20 דקות.
  • מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה על אש בינונית, ושופכים מעט מהבלילה. כשמתחילים לראות בועות הופכים לצד השני לטיגון של חצי דקה או עד שהפנקייקס מזהיבים מעט.

 

המתכון באדיבות רוני ריבלין, שף קפה יפו.

 

>> יש לכם עוד מתכונים אמריקאיים? שתפו אותנו בקהילת האוכל בפייסבוק

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10