אוכל
לא רק להרחקת ערפדים: מרק שום
 מרק שום   צילום : דורית מנו – טל אור 
מרק קרמי ומנחם בטעם שום, בדיוק עבור מזג האוויר שמתקרר. רק אל תנסו לנשק אף אחד אחריו!

אני בשיחה עם בתי אהובתי הבכורה
ואני מספרת לה שהשמיים בשבילי הם לא גבול.
אני רוצה אתזה ואתזה ואתזה ואנשים אומרים לי: לא יצליח לך וצוחקים עלי וזאתי אומרת לי השתגעת? בשביל מה?! ואני די מיואשת.
לרגע, מתחלפים לנו התפקידים


ויש לה חיוך עדין כזה "אימוש, אל תתני לאנשים לגנוב לך את החלומות.
שאף אחד לא יפריע לך! אם את רוצה את זה יהיה לך. שאף אחד לא יגנוב לך את החלום"
תחרטו את המשפט על לוח ליבכם - שאף אחד לא יגנוב לכם את החלום!

הבת שלי, האהבה שלי, זאת שמחזקת אותי שאף אחד לא יגנוב לי את החלומות ועוזרת לי להגשים את החלומות, חוגגת היום יומולדת.


לילדת היומולדת הכנתי מרק שום לילדה הכי יפה בגן שהיום היא אמא בעצמה.

 

סוויט טיפ:
אנו זקוקים להמון שיני שום למרק הזה ולכן יש לי שני טיפים שיעשו לכם את החיים קלים.
מכניסים לסיר ריק את כל ראשי השום כשהם פתוחים או בעברית מפורקים לשיניים, מכסים הסיר לנער אותו היטב מספר דקות.
אחרי מספר דקות, פותחים את הסיר, יש מלא קליפות ושולפים את שיני השום. תענוג.
או
מכניסים את ראש השום בשלמותו למיקרו ומפעילים לחמש שניות בערך תבדקו אצלכם את הזמן המתאים.
לעיתים אפילו פחות. השום נעשה רך-רך והקליפה יורדת ממנו כמו מעיל מהכתפיים.

 

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי | 5-6 מנות | רמת קושי: קל

7 ראשי שום קלופים - כן-כן שבעה ראשי שום שלמים, קלופים


5 תפוחי אדמה קלופים - חתוכים לרבעים


כליטר וחצי מים


מלח פלפל לפי הטעם


כפית אבקת שום גרוס


כף מרק עוף - לחידוד הטעמים - לא חובה


1 שמנת לבישול - לא חובה/אפשר גם שמנת צמחית

  • בסיר שמים את המים, שיני השום, תפוחי האדמה, תבלינים ומביאים לרתיחה.
  • לאחר שרתח, לבשל על אש קטנה כשעה.
  • לאחר כשעה, לטחון הכל במערבל מוט לעיסה אחידה.
  • להוסיף השמנת לבישול ולבשל עוד כעשר דקות.
  • לטעום, ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל.

בשבוע שעבר הכינה דורית בראוניז שוקולד שערורייתיים.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של דורית , Sweet Dooly.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10