אוכל
קציצות עוף על סלט שעועית לבנה
 קציצות עוף ועשבי תיבול   צילום : אפיק גבאי 
רעיון מרענן לארוחה המשפחתית: קציצות עוף עם עשבי תיבול בתוספת סלט שעועית לבנה וברוטב חרדל-גזר. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה זה קל

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לקציצות:

 

250 גרם חזה עוף טחון


250 גרם פרגית עוף, טחונה


½ כוס פטרוזיליה, קצוצה


¼ כוס עלי נענע, קצוצים


½ בצל, קצוץ דק


1 תפוח אדמה קלוף, מגורר דק


מלח, פלפל


 

לסלט:
3 כוסות שעועית לבנה מבושלת


3 מלפפונים, פרוסים דק


½ כוס בצל ירוק פרוס


1 בצל סגול, קצוץ דק


מיץ מלימון שלם


4 כפות שמן זית


מלח,פלפל שחור גרוס


 

לרוטב:
3 גזרים, קלופים ופרוסים גס


1 כוס מים/מיץ גזר


2 כפות מיץ לימון


4 כפות דבש


3 כפות חרדל


2 כפות שמן


מלח, פלפל


 

אופן הכנת הרוטב:

  • שמים בסיר קטנטן את הגזרים והמים, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות, עד שהגזרים מתרככים לגמרי.
  • מעבירים את תכולת הסיר, כולל הנוזלים לכלי.
  • מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומרסקים בעזרת בלנדר מוט לרוטב אחיד.
  • מוסיפים מעט מים/מיץ גזר במידת הצורך.

 

הכנת הקציצות:

  • מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
  • מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה.
  • בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ועגולות בקוטר 5-6 ס"מ ומוסיפים למחבת החמה.
  • מזהיבים משני הצדדים כ-2 דקות מכל צד.

 

הכנת הסלט:

  • מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומעבירים לצלחת הגשה.
  • מניחים מעל את הקציצות ומגישים לצידן את רוטב הגזר.

המתכון באדיבות איילת לטוביץ', השפית של ביתא קפה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10