אוכל
חג ההודיה • שלושה מתכונים אמריקאיים לכבוד החג
 ירך הודו צלוי אמריקאי מסורתי   צילום : fotolia 
היום חוגגים האמריקאים את חג ההודיה, ולכבוד החגיגות: שלושה מתכונים בסגנון החג, למי שרוצה להרגיש אותו בבית

פשטידה בנוסח מילוי סטאפינג

 

פשטידה בנוסח מילוי סטאפינג shutterstock

מצרכים :


30 פרוסות לחם לבן קלויים קלות


2 כפות חמאה


3 בצלים גדולים, קצוצים דק


3 גבעולי סלרי, קצוצים דק


2 ביצים טרופות קלות


2 כוסות שמנת מתוקה


2 כפיות עלי מרווה טריות - קצוץ דק


1 כפית שום כתוש


מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

אופן הכנה:


 

  • מניחים ללחם הקלוי לשבת כ -24 שעות, עד שהוא מתקשה.
  • מחממים תנור ל-165מעלות . משמנים קלות תבנית אפייה 30/20
  • מרסקים את הלחם לחתיכות של כסנטימטר ע"י שימוש במערוך. מניחים את הפירורים בקערה גדולה.
  • ממיסים את החמאה במחבת בינוני על אש בינונית .מוסיפים את הבצל והסלרי ומבשלים עד שהם רכים.
  • מערבבים את הביצים והשמנת לתוך פירורי לחם. התערובת צריכה להיות לחה, אבל לא נימוחה. הוסיפו במים אם יש צורך בכדי להשיג את המרקם הרצויה. מערבבים את הבצל, הסלרי, המרווה,השום הכתוש, המלח והפלפל.
  • לחץ את התערובת לתוך תבנית האפייה. אופים בתנור שחומם, כשעה או עד שהחלק העליון חום ופריך.

 

לחם תירס בסגנון דרום ארה"ב


 

לחם תירס בסגנון דרום ארה"ב shutterstock

מצרכים:


600 גרם חמאה


800 גרם סוכר


12 ביצים


2 ליטר חלב


1 ק"ג קמח


0.5 קילו קמח תופח


600 גרם פולנטה


25 גרם מלח

 

אופן הכנה:

 

  • מקציפים את הביצים והסוכר.
  • ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב.
  • מערבבים את כל המרכיבים היבשים (קמחים, פולנטה ומלח).
  • מערבבים את הביצים המוקצפות עם תערובת החלב והחמאה עם הקמחים. חשוב לערבב את התערובת היטב עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
  • יוצקים לתוך תבנית משומנת בגודל 30/20
  • אופים בחום של 160 מעלות במשך 22-27 דקות או עד שקיסם יוצא נקי בבדיקה בסמוך למרכז הככר.
  • חותכים לריבועים ומגישים חם.

 

 

ירך הודו צלוי אמריקאי מסורתי

 

ירך הודו צלוי אמריקאי מסורתי fotolia

מצרכים:


1 קילו ירך הודו ללא עצם


7 כפות שמן זית


2 כפות חרדל דיז'ון


2 כפיות רוזמרין טרי כתוש


2 כפיות טימין כתוש


1 כף שום כתוש


מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

 

  • מערבבים את השמן זית, החרדל, הרוזמרין, הטימין, השום והמלח ופלפל ומורחים על ירך ההודו.
  • מניחים את ההודו המרוח בקערה ומניחים משקל על הירך הודו. שומרים שמקרר לכ 3 שעות.
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • מסירים את ירך הודו מן המרינדה וצורבים אותו על במחבת (עדיף מחבת גריל). מניחים את הירך הצרוב על גבי תבנית ומכסים בנייר כסף. צולים במשך 20 עד 22 דקות או עד שבדקירת מזלג הנוזלים יוצאים שקופים ולא ורודים. מעט ליפני כן מורידים את הנייר כסף ומאפשרים להשחים.
  • פורסים ומגישים עם רוטב חמוציות.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10