אוכל
מרק העוף המושלם של איילת הירשמן
 מרק עוף   צילום : fotolia 
כולם קצת חולים בתקופה הזו. מה עושים? איילת הירשמן מכינה את התרופה הכי טובה לכל צינון ושפעת: מרק העוף האולטימטיבי

מרק עוף צח (כ-10 מנות)

 

מרכיבים:
1 צרור פטרוזיליה גדול


1 צרור שמיר גדול


1 סלרי עלים גדול


1 עוף טרי קטן או בינוני


500 גרם גרונות הודו


1 כנף הודו גדולה


אפשרות: 2 פיסות עצמות בקר עם מוח


3 קישואים, חתוכים גס


4 גזרים, קלופים וחתוכים גס


1 פיסת דלעת בגודל 300 גרם


3 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים גס


3 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס


2 בצלים, קלופים וחתוכים גס


7 שיני שום


מים - לפי הצורך (ראו הסבר באופן ההכנה, הכמות המוערכת היא סביב 6-8 ליטר)


1 כף מלח


1/2 - 1 כפית גרגרי פלפל שחור

הכנה:

  • מכינים סיר גדול מאד. שומרים רבע מכמות הפטרוזיליה, השמיר ועלי הסלרי בצד (הם ישמשו לסיום הבישול). מרפדים את תחתית הסיר בשאר העשבים.
  • מניחים עליהם את העוף ואת חלקי העוף (והעצמות, אם רוצים).
  • מוסיפים את הקישואים, הגזר, הדלעת, הבצל, שורשי הסלרי והפטרוזיליה ואת שיני השום, מכסים במים כך שהמים יגיעו עד לגובה של 3 ס"מ מעל המרכיבים ולא יותר.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה מאד כשעתיים, ללא מכסה, שבמהלכן, מדי פעם מסירים בכף מחוררת - מקפים - את הקצף העכור המופיע על פני המרק ונפטרים ממנו.
  • מוסיפים למרק את המלח והפלפל ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה נוספת.
  • ההגשה: מסננים את המרק (אפשר לשמור את הירקות וחלקי העוף ולהגיש אחר כך בתוך המרק, או בנפרד). מחזירים את המרק הצלול לסיר. מוסיפים פנימה את הפטרוזיליה השמיר והסלרי שמרו, מכסים ומשהי כך חצי שעה בסיר סגור (בלי לבשל).
  • מגישים בקעריות - אפשר עם ירקות מהמרק והעוף, וגם עם אטריות או שקדי מרק.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10