אוכל
עוגת קוטג' ופרג מיוחדת במינה
 עוגת קוטג' ופרג   צילום : ליטל מאירי 
כן, כן, עוגה עם קוטג' והיא נהדרת במיוחד! עוגת פרג מתובלת, גבוהה ועסיסית, שאתם חייבים לנסות

כן, כן- אתם קוראים נכון ורואים נכון. העוגה הזו היא עוגת קוטג' ופרג, זו לא טעות. אני בטוחה שעוגה כזו לא אכלתם או לא חשבתם לאכול או להכין, אולם מבטיחה לכם עוגה מושלמת בטעמה. היא מכילה גם תבלינים, ומשלבת מגוון של טעמים ומרקמים. היא יוצאת מהתנור גבוהה מאוד, וכבר בביס הראשון תעופו לעולם של עסיסיות נפלאה, מנוקד בצבעים מעניינים שיוצרים המרכיבים.


לא צריך מרכיבים רבים להכנת העוגה, אבל צריך 2 קערות והפרדת ביצים.


ואל, אל תוותרו על התבלינים- הם תורמים לטעם!

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 55 דקות | תבנית עגולה 22 ס"מ | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח לבן


1 שקיק אבקת אפייה


1/4 1 כוסות סוכר לבן


1 שקיק אבקת סוכר 100 גרם


1 כוס פרג טחון טרי


1/2 כפית אגוז מוסקט טחון


1/2 כפית פפריקה מתוקה


גבינת קוטג' 5% קופסא של 250 גרם


יוגורט 3% מיכל של 200 גרם


1/2 כוס שמן קנולה


3 ביצים בטמפ' החדר


לקישוט העוגה: אבקת סוכר

 

  • מחממים תנור ל 175 מעלות.
  • מפרידים את הביצים לחלמונים (צהוב) ולחלבונים ( לבן).
  • בקערה אחת שמים את הקוטג' עם היוגורט. מוסיפים את אבקת הסוכר ואת שלושת החלמונים ומערבבים בעזרת מטרפה. בקערה השנייה מנפים את הקמח. מוסיפים אבקת אפייה, סוכר, פרג, אגוז מוסקט ופפריקה מתוקה. מערבבים ומוסיפים את השמן ושלושת החלבונים. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. כעת מאחדים בין שתי הקערות ומערבבים, לא יתר על המידה, לכדי עיסת עוגה אחידה. הכל צריך להיות מנוקד בגרגרים שחורים של פרג.
  • שמים בתבנית ומכניסים לתנור לכ-40 דקות. הקיסם או שיפוד העץ שננעץ במרכז העוגה צריך לצאת יבש עם פירורים לחים עליו.
  • מחכים לצינון העוגה ומפדרים אותה באבקת סוכר.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת קוקוס בקלי קלות.


רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10