אוכל
פרגיות ברימונים לצד סלט שעועית לבנה
 פרגיות ברימונים לצד סלט שעועית לבנה   צילום : תום ברטוב 
אהרוני מציג מתכון ביתי לשיפודי פרגיות ברוטב מרענן של רימונים ולידם סלט שעועית לבנה טעים במיוחד

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות:4-5 מנות | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:


750 גרם פרגיות חתוכות


למשרה:
3 כפות שמן זית


3 כפות רכז רימונים


2 כפות מים


2 כפות סוכר חום


מלח, פלפל גרוס


כף גרגירי כמון כתושים מעט


3 כפות תימין טרי


לסלט השעועית:
שקית של שעועית לבנה קפואה, מופשרת


בצל סגול פרוס דק


3 שיני שום קצוצות


פלפל צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק


12 עגבניות שרי אדומות חתוכות לרבעים


12 עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים


בצל ירוק קצוץ


¼ כוס שמן זית


¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי


מלח, פלפל גרוס


כוס כוסברה קצוצה גס


לעיטור:
גרגירי רימון


עלי כוסברה


בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה:

 

  • משרים את הפרגיות בתערובת המשרה למשך שעה.
  • מבשלים את השעועית במי מלח רותחים כרבע שעה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה יותר.
  • מערבבים את השעועית עם כל שאר המרכיבים למעט הכוסברה, מניחים לתערובת לעמוד שעה.
  • משמנים את הפלאנצ'ה בתרסיס שמן זית וצולים את הפרגיות.
  • מערבבים את הכוסברה הקצוצה עם סלט השעועית.
  • מגישים את השיפודים על גבי סלט השעועית, מפזרים מלמעלה גרגירי רימון, כוסברה ובצל ירוק ומגישים.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10