אוכל
גולאב ג'מון: סופגניות הודיות שילדים אוהבים
השף משה בדישי מכין יחד עם הבן שלו סופגניות גולאב ג'מון הודיות- סופגניות קטנות, מתוקות וקלות להכנה, שכיף להכין עם הילדים

צילום ועריכה: מאי עבאדי גרבלר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

3/4 כוס קמח לבן


5 כפות קמח תופח


3 כפות שקדים לבנים טחונים


כפית קורנפלור


קורט הל טחון


50 גר' חמאה מומסת


1/4 כוס יוגורט


1/4 כוס שמנת מתוקה


2 כפות מים


שמן לטיגון עמוק

 

לסירופ סוכר:
1.5 כוסות סוכר


3 כוסות מים


5 תרמילי הל


¼ כוס פיסטוקים קלופים


1-2 כפיות מי ורדים

 

מכינים את הסירופ:

 

  • ממיסים את הסוכר במים על להבה בינונית מבלי להגיע לרתיחה עד להמסה מלאה.
  • מרתיחים מבלי לערבב כ-5 דקות עד לקבלת סמיכות סירופית.
  • בעדינות מערבבים פנימה את מי הורדים והפיסטוקים ומורידים מהאש (מחממים שוב לפני הוספת הגולב ג'אמון).

 

 

מכינים את הסופגניות:

  • בקערה מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים תוך כדי בחישה את החמאה.
  • מוסיפים את השמנת והמים ומערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית (ומעט יבשה).אם יש צורך להוסיף קמח.
  • מכדררים עיגולים מכמות של כפית ומטגנים בשמן עמוק חם עד לגוון חום-זהוב. (יש לשים לב לא לחמם את השמן יותר מדי כי אז הכדורים יישרפו עוד לפני שבושלו דיים).
  • מוציאים מהשמן, מייבשים ומספיגים שומנים בנייר סופג. (בשלב הזה אפשר לשמור את הסופגניות ולבצע את השלב הבא ממש לפני ההגשה).
  • לפני ההגשה מערבבים בעדינות את הגולבים בסירופ החם מבשלים עד שהגולאב רך ומגישים עם סירופ ופיסטוקים.

 

 

גולאב ג'מון - סופגניות הודיות fotolia

מחפשים עוד מתכונים שווים לחנוכה? לחצו כאן!


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10