אוכל
סלט פסטה, סלקים צלויים וגבינה כחולה
 פסטה עם סלק וגורגונזולה   צילום : רונן מנגן 
סלט צבעוני ומשגע עם שילוב טעמים מיוחד: פלחי סלקים צלויים בתנור, גבינה כחולה פיקנטית ובזיליקום בוויניגרט אגוזים. צרפת ואיטליה בצלחת אחת

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1/2 פסטה קצרה פנה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן, מצוננת לטמפרטורת החדר


2 סלקים גדולים עטופים בנייר כסף


8 אספרגוסים בשרניים


100 גרם גבינה כחולה טובה


4 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים


2/3 כוס שמן אגוזים (אפשר גם שמן זית)


4 כפות חומץ בלסמי


מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


חופן עליי בזיליקום


חופן עליי רוקט


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • עוטפים כל סלק בנייר כסף.
  • מניחים את הסלקים העטופים על תבנית וצולים בתנור במשך כ-45 דקות/שעה.
  • מסירים את נייר הכסף מכל סלק, מצננים ומקלפים בעזרת האצבעות את הקליפה. חותכים לפלחים ומצננים.
  • מערבבים את שמן האגוזים, חומץ הבלסמי, המלח והפלפל ומתבלים מעט את הסלקים. את יתרת הרוטב שומרים בצד.
  • קולפים בעדינות את גבעולי האספרגוס (רצוי להשתמש בקולפן, כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף "בשכיבה").
  • מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך דקותיים בלבד. מסננים ומצננים.
  • מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים, מתבלים.
  • אחרונים חביבים מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים.

 

המתכון באדיבות מאיה דרין

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10