אוכל
לחמם את החורף: מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי
 מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי   צילום : אפיק גבאי 
הכי חורף שיש: שף איל סבן מכין מרק בטעם עמוק ועשיר עם ערמונים, ארטישוק ירושלמי וירקות שורש

סוג מתכון: חלבי/פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף ושטוף היטב


300 גרם (3 חבילות) ערמונים קלופים בוואקום


1 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות גסות


1 עלה דפנה


4 יחידות פלפל אנגלי


2 כפות שמן זית


60 גרם חמאה (אפשא להמיר ב-4 כפות נוספות של שמן זית)


1/2 1 ליטר מים או ציר ירקות


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה: חופן ערמונים, קצוצים גס


אופן הכנה

  • חותכים לקוביות את הארטישוק הירושלמי. אם לא משתמשים בו מיד, שומרים בכלי עם מים קרים על מנת שלא ישחיר.
  • מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר ומטגנים את קוביות הארטישוק הירושלמי ביחד עם הבצל והבצל כ-5-6 דקות מעל להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים את הערמונים וממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך 3-5 דקות.
  • מוסיפים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי, מעט מלח ופלפל, ומערבבים.
  • מוסיפים את ציר הירקות (או מים), מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות,עד ריכוך הארטישוק הירושלמי.
  • מוציאים את עלה הדפנה והפלפל האנגלי, טוחנים למרקם חלק ואחיד ובעזרת בלנדר ידני ואז מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
  • מגישים עם שברי ערמונים וזילוף של שמן זית.

המתכון באדיבות איל סבן, שף מסעדת סרדיניה ביפו העתיקה

 

מחפשים מתכונים מרקים נוספים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ופתיתים

מרק עוף ויטנאמי עם ירקות ואיטריות

מרק מיניסטרונה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10