אוכל
רוזה: מתכון לפסטה ברוטב שמנת עגבניות
 פסטה ברוטב רוזה   צילום : קרן ביטון כהן 
כמה פשוט - ככה טעים: מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות מהיר במקבל שדרוג של גבינת שמנת. ארוחת ערב מושלמת לאמצע השבוע

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

3-5 כפות שמן זית


1 בצל בגודל בינוני, קלוף ופרוס


5 שיני שום פרוסות


1 ק"ג (1/2 2 קופסאות קטנות) עגבניות תמר איטלקיות משומרות קלופות


כף מחוקה מלח


קורט פלפל שחור גרוס


קורט צ'ילי יבש


כף סוכר


300 גרם גבינת שמנת (עדיף מסוג מסקרפונה)


חבילת פסטת פנה (צינורות קצרים)


4 כפות פרמזן איכותי


חצי כוס פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה:

  • בסיר גדול מחממים את שמן הזית, ומוסיפים אליו את הבצל והשום, מטגנים אותם מעט אך לא מניחים להם להשחים.
  • מוסיפים את העגבניות האיטלקיות הקלופות, ומערבבים. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם למשך 20 דקות על חום גבוה יחסית.
  • בעזרת מוט ריסוק טוחנים את הרוטב עד קבלת רסק חלק.
  • מתבלים במלח, פלפל שחור, צ'ילי יבש וסוכר.
  • מוסיפים לרוטב החם את גבינת השמנת ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת לחלוטין ברוטב (הרוטב ישנה גוון מאדום לכתום).
  • בסיר נפרד מבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן שעל האריזה.
  • כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומעבירים מייד אל סיר הרוטב.
  • מוסיפים את הפרמזן אל תוך הרוטבף בוחשים היטב ומחלקים לקעריות הגשה.
  • בוזקים מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל המנות, ומגישים.

 

המתכון באדיבות פיאצה רוסטיקו במתחם שרונה, תל אביב

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10