אוכל
מרק עוף, תרד ושעועית
 מרק עוף, תרד ושעועית   צילום : דניאל לילה 
מרק שהוא גם ארוחה: מרק חורפי וסמיך עם עוף, תרד, שעועית ותפוחי אדמה. שילוב מושלם לחורף

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:


1 עופיון שלם


כוס שעועית בובס (שעועית לבנה גדולה)


1 בצל לבן קלוף קצוץ חצי טבעות


1 עלה דפנה


3 גרגרים פלפל אנגלי


מלח לפי הטעם


1 כף תמרינדי שחור


1/4 כוס שמן זית


1 ק"ג עלי תרד שטופים במים קרים


2 גבעולי בצל ירוק קצוצים


1 צרור קטן כוסברה קצוץ


1 צרור קטן פטרוזיליה קצוץ


1 תפו"א בינוני וחתוך לקוביות

אופן הכנה:


  • יש לשטוף ולהרתיח את העוף בסיר בינוני, להנמיך את האש ללהבה בינונית, להוסיף עלה דפנה, פלפל אנגלי ומלח לפי הטעם, להמשיך לבשל עוד כי 30 דקות עם מכסה.
  • בסיר נפרד לבשל את השעועית בובס ,לאחר שהושרתה במים במשך 12 שעות, עד שהיא רכה מאד, ולסנן.
  • להוציא את העוף מהסיר, לקרר ולהפריד את הבשר מהעצמות, לקצוץ קלות עם סכין .
  • בסיר נוסף לטגן בצל ושום להוסיף את התרד וכף תמרינדי ולהמשיך לטגן עד שעלי התרד מתרככים.
  • להוסיף את ציר העוף שנותר מהבישול, להוסיף את השעועית, פטרוזיליה, כוסברה, תפו"א והבצל הירוק ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.
  • לפני הגשה להוסיף את העוף הקצוץ ושמן זית.


 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10