אוכל
מאפינס מלוח עם קישואים וגבינות
 מאפינס מלוח עם קישואים וגבינות   צילום : גיל גוטקין 
הנה דרך להכין עם הילדים מאכל שהם יאהבו לטרוף, ואפילו להכניס בפנים כמה ירקות שלא יפריעו להם: מאפינס מלוחים קטנים שכיף לנשנש ואפילו לקחת לבית הספר

מתכון בסיסי למאפינס מלוחים שאפשר להוסיף להם ירקות וגבינות לפי הטעם. דרך טובה להחביא לילדים ירקות שהם בד"כ לא מוכנים לגעת בהם.

 

הילדה שלי אוהבת לקחת את המאפינס הזה לארוחת בוקר בבית הספר יחד עם ירקות חתוכים, לפעמים זה נחמד לגוון מהכריך הרגיל.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


1 ביצה


300 גרם ריוויון


60 גרם שמן זית


350 גרם קמח


10 גרם אבקת אפייה


3 גרם מלח


לתוספות:
1 קישוא בינוני מגורד דק וסחוט היטב מנוזלים


150 גרם גבינת פטה מפוררת


ביצה טרופה


פרמזן מגורד לפיזור

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • שמים בקערה ביצה, ריוויון, ושמן וטורפים היטב בעזרת מטרפה
  • בקערה נפרדת שמים יחד קמח אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב
  • מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצה ומערבבים רק עד למרקם אחיד (נזהרים מערבוב יתר)
  • מוסיפים את הקישוא המגורד והפטה המפוררת ומערבבים במרית רק עד שנטמעים בתערובת
  • מעבירים לתבנית שקעים או למנז'טים מתאימים לאפייה. ממלאים עד הסוף, הבלילה תופחת מעט ואין סכנה שתגלוש. הכמות תספיק לכ-25 מיני-מאפינס, כמות המאפינס תשתנה בהתאם לגודל השקעים.
  • מורחים ביצה טרופה על המאפים ומפזרים מעל פרמזן מגורד.
  • אופים כ-17 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.


 

מאפינס מלוח עם קישואים וגבינות גיל גוטקין
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10