אוכל
טעים ובריא: לביבות בטטה אפויות
 לביבות בטטה אפויות   צילום : דורית מנו – טל אור 
לביבות בטטה טעימות במיוחד, שגם הילדים יאהבו, והן אפויות ומאוד בריאות, ואפילו טבעוניות!

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: קל |

2 בטטות מבושלות


2 כפות טחינה גולמית


מלח לפי הטעם


פלפל גרוס לפי הטעם


4 כפות פרורי לחם


5 כפות קמח תופח


תרסיס שמן

  • מבשלים את הבטטה במים או אופים אותה בתנור עם הקליפה.
  • לאחר האפיה מקלפים את הבטטה.
  • מועכים את הבטטה.
  • מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
  • מוסיפים את פרורי הלחם והקמח ומערבבים הכל ביחד
  • לקבלת עיסה אחידה.
  • מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומרססים על התבנית שמן.
  • עם ידיים רטובות יוצרים לביבות
  • ומסדרים על התבנית אחת אחרי השניה.
  • בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלביבות לאפיה.
  • אחרי כחצי שעה, לאחר שהשחימו, הופכים לצד השני ואופים עוד כחצי שעה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10