אוכל
סושי במקום חומוס: השף הערבי שמכין אוכל יפני
הסושיות והמסעדות היפניות הפכו לבילוי המועדף של הישראלים שעד לפני כמה שנים הסתפקו בחומוס ושווארמה. בואו להכיר עוד בר יפני שנפתח בפלורנטין - אוקינאווה שעל התפריט שלו אחראי השף חאג' יחיא חמודי
המנות מוגשות בכלי מטבח שהגיעו ישר מיפן אפיק גבאי

האם הפלאפל והחומוס, שנחשבו מאז קום המדינה למאכלים הלאומיים של ישראל, עומדים לאבד את מקומם הנכבד בקונצנזוס הישראלי לטובת הסושי, פירות הים, מרקי המיסו והאגדשי, האצות והאטריות היפניות? אז אולי מדובר כאן בהצהרה מרחיקת לכת מדי, אך בשנה האחרונה נראה כי מסעדות יפניות וסושיות איכותיות שנפתחות כמו פטריות שיטאקי אחרי הגשם, מחליפות את החומוסיות, השניצליות ואפילו השווארמיות המסורתיות.

 

אחת הסיבות לכך קשורה לרצון של הישראלים להיות חובקי עולם ואניני טעם בינלאומיים. מצד שני, אם מכינים את האוכל היפני לפי חותמת של נאמן למקור, מדובר בתפריט טעים לחיך, מין, משביע ולא משמין. אם זה עובד ליפנים הרזים, אז אין ספק שזה יעבוד גם עלינו, הישראלים.

 

כל ההקדמה הזו נועדה כדי להכיר לכם עוד מסעדה יפנית חדשה שנפתחה בימים אלו, ברחוב לבונטין שבמתחם גן החשמל התל אביבי -אוקינאווה. אם נדייק בהגדרה שלה, מדובר יותר בסושי-בר עכשווי, מאשר מסעדה יפנית כבדה ויוקרתית.

 

שרפרפים נמוכים וצבעוניים, מוסיקה אקלקטית

לצד מנות יפניות מגוונות, תוכלו להנות מעיצוב המתכתב עם אלמנטיים יפנים מסורתיים ומודרניים כאחד, כמו שולחנות נמוכים, חומריים טבעיים, שרפרפים צבעוניים ונמוכים וצלחות עם קישוטים של מזרח הרחוק. דווקא המוסיקה שברקע הייתה מאד אקלקטית ואולי נעימות מהתרבות המוסיקלית היפנית, היו הופכים את המקום ליותר אותנטי. אם כבר, אז כבר.

 

הסושי - מנת הדגל של המקום אפיק גבאי

בואו להכיר את השף הערבי שאחראי על המטבח היפני

 

כפי שציינו קודם, התפקיט ארוך מאד ומגוון ומי שלא מכיר היטב את תרבות האוכל היפני, יכול קצת לאבד פוקוס. זו בדיוק הנקודה שכדאי לקרוא למלצרים הנעימים ומביני העניין, שיודעים להסביר על כל מנה ומנה החל מהראשונות, לעיקריות ועד למנות אחרונות. אין ספק, שכאן נעשתה עבודת הכנה טובה.

 

על התפריט אחראי לא שף יפני, אלא דווקא שף ערבי בשם חאג' יחיא חמודי, שעבד בעבר במסעדות יפניות ומכיר היטב את הקולינאריה היפנית. יש לציין, שמכיוון שהמקום נפתח לפני כחודשיים, התפריט בהרצה.

 

בין המנות שבתפריט: תמצאו, אושינקו מרי - החמוצים היפניים המסורתיים, שחובה להתחיל איתם כל ארוחה, קלאמרי קנז'ורי המושרה במשחת פלפלים ויוז'ו, מרקי מיסו ואגאדשי. במתחם הסלטים, טעמנו את סלט האטריות ובייב תרד, המכילים אטריות צלופן, פטריות שיטאקה ובייבי תרד מאודה. המנה מתובלת היטב וטעימה.

 

המנות שקצת אכזבו היו היאקיטורי פרגית ובצל ירוק שקצת הרגישו חסרי טעם עד לרמת של תפלות והאטריות קארי קירו - איטריות חיטה עם עוף, שעועית ירוקה וכוסברה ברוטב קארי אדום וקרם קוקוס, שהיו מוצפות בשמן ולא משנה אם מדובר בשמן שומשום או שמן זית.

 

לייק גדול, קיבלו הפיש הבאן - לחמניות מאודות עם נתחי דג לבן מושרה בליים ומטוגן בתערובת תבלינים וכמובן הסושי -  רול אינסיידאאוט 6 יח' במילוי שרימפס טמפורה, אספרגוס ומלפפון במעטפת אבוקדו וצלופח בטריאקי, שגרמו לנו חשק להתקשר מיד לסוכן הנסיעות ולהזמין טיסה לטוקיו.

 

במנות האחרונות לא תמצאו איזושהי הארה חדשה, אבל פאי בננות ברוטב חם, יסיימו את חווית האכילה באוקינאווה, שסה"כ מעניקה חווית בילוי קולינארי נעימה וטעימה.

 

האטריות שמחליפות את החומוס אפיק גבאי
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10