אוכל
צ'יפס בטטות עם רוטב יוגורט נענע חריף
במקום להתענג עליהם שוב באיזו מסעדת המבורגרים, למה שלא תתחילו להכין אותם בבית? השף שון צ'פרק מהבר זו זו ברוטשילד 32 עם מתכון ממכר שייגמר מהר
להכנה קלה בבית יחצ

מצרכים:

1 קילו בטטה


קורנפלור בשביל לקמח


גרידה מלימון 1


בצל ירוק קצוץ טבעות


פטרוזיליה קצוצה


לרוטב יוגורט חריף


400 גר יוגורט שמן


2 כפות נענע קצוצה


2 כף שמן זית


1 כפית מלח


צ׳ייסר אוזו/ ערק


1 כף פפריקה חריפה/ פלפל שאטה(למי שאוהב חריף)

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור על 180 מעלות ולאפות את הבטטה בלי כלום למשך שעה

נותנים לה להתקרר ופורסים אותה איך שרוצים

מקמחים את שני הצדדים בקורנפלור

מטגנים על מחבת או בשמן עמוק
מוציאים מהשמן לנייר סופג, מפזרים מלח פטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ובצל ירוק חתוך

הכנת הרוטב:

  • לוקחים קופסת יוגורט כבשים הכי שמן שיש (400 גרם), מוסיפים צ׳ייסר, אוזו או ערק, נענע קצוצה, שמן זית ומלח.
  • אפשר להוסיף ליוגורט פפריקה חריפה או פלפל שאטה לתיבול חריף.
  • מערבבים הכל יחד והרוטב מוכן

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10