אוכל
מחנה יהודה מתחדש: קרפ בייגלה כבר טעמתם?
מטיאס, קממבר וריבת בצל או חמאת בוטנים, נוטלה, בייגלה מלוח והר קצפת בצד? הכירו Sabayos החדשה בשוק מחנה יהודה, שממציאה מחדש את הקרפ בגרסה נטולת גלוטן ומושחתת במיוחד

לפני שבוע סיפרנו לכם על התאומות מבית נקופה שעושות קסמים עם קרואסונים ואגז בנדיקט, והנה נכנסות לחיינו הקולינריים תאומות נוספות שמביאות בשורה מרעננת וטעימה לשוק מחנה יהודה, שהפך בשנים האחרונות לספוט קולינרי שווה במיוחד.

 

Sabayos (קיצור של "סבא יוסי", אביהן של השתיים) הוא דוכן קרפים מהסוג שיגרום לכל חובבי הז'אנר לגרגר בהנאה, ולאלו הנמנעים מגלוטן לשאוג בדיצה. כל הקרפים במקום, כולל המלוחים הממולאים בדגים מעושנים ובגבינות צרפתיות (אבל לכך נגיע בהמשך), נטולים גלוטן ומבוססים על קמח כוסמת שנטחן כל בוקר בדוכן התבלינים השכן.

 

מאחורי הרעיון עומדות התאומות חווה ותהילה נאמן, שבמהלך טיול בצרפת נתקלו בדוכן קרפים שגרם להם להתאהב, וכשחזרו ארצה החליטו לאזרח אותו בגרסה כשרה בעיר מולדתן. התוצאה היא דוכן קרפים חמוד במיוחד בלב השוק, שמציע ארוחות שלמות בתוך קרפ כוסמת מקופל, שבשונה מהקרפ הקלאסי המובסס על קמח חיטה, מאופיין במרקם רך וגמיש, עם חריכות פריכות בקצוות.

 

 

 

לאוהבי הטעם המעושן. קרפ סלמון יעל רייף

מנת הדגל: קרפ ארוחת בוקר

התפריט מחולק למתוק ומלוח, ובכל אגף אופציות שמרניות, שמרניות פחות ומושחתות בסגנון "בעל הבית השתגע". במלוחים, לדוגמא, מוצע קרפ מטיאס (34 שקלים), הממולא בשמנת חמוצה, מטיאס, עגבניה, בצל ירוק, שמיר, כוסברה ורוקט. אפשר ללכת על האופציה המעושנת (34 שקלים) עם סלמון מעושן, גבינת שמנת, תרד, בצל ירוק וצלפים שהופכים את הכל להרבה יותר מעניין ועמוק טעם. יש גם קרפ צרפתי-ישראלי הנושא את השם "אדום לבן" (32 שקלים), שמחבר בין גבינת קממבר וריבת בצל לחציל מטוגן ורוקט, וקרפ קפרזה (32 שקלים) עם גבינת עיזים, עגבניות מיובשות, פסטו, רוקט וחצילים).

 

המקום אמנם נפתח לפני כמה ימים ונמצא עדיין בתקופת הרצה, אך "קרפ ארוחת בוקר" כבר הפך למנת דגל בקרב עובדי האזור. בעודו מתבשל במהירות על הפלטה החמה, נמרח קרפ הבוקר (26 שקלים) באבוקדו טרי, אליו מצטרפים בצל ירוק, פלפל חריף, חביתה, עגבניה וכוסברה. התוצאה שמנמנה ומשביעה מבלי לגרום לצורך אותה לפתוח כפתור במכנס.

 

תיכף יהיה כאן קרפ מעושן יעל רייף

לא לפסוח על המתוקים

אגף המתוקים פחות בריא ויותר מהנה, ומציע שילובים קלאסיים דוגמת בננה ונוטלה (18 שקלים) עם אגוזי לוז מסוכרים והר קצפת בצד או קרפ ריבת חלב, קוקוס ובוטנים מלוחים (18 שקלים), שמגיע גם הוא עם קצפת בצד. שוברי השגרה הם קרפ חלבה עם פולי קקאו, סילאן וגלידת וניל (20 שקלים), או קרפ תפוחים מקורמלים, צימוקים, פקאן וקרם טופי (24 שקלים) - אך אלו הם רק ההקדמה לדבר האמיתי: קרפ דאבל בייגל מלוח (18 שקלים), שיגרום לאוכל אותו הנאה רבה והתקף לב בו זמנית. לתוך קרפ הכוסמת נמזגים בנדיבות קרם חמאת בוטנים, נוטלה, ואז מגיע תורם של המון בוטנים מסוכרים, שברי בייגלה מלוח, עוד קצת נוטלנ, עוד קצת בייגלה ובצד הר קצפת אוורירית כענן.

 

כדי להדחיק את המחשבה על מה שזה עתה עוללתם לגוף, תוכלו להתנחם בבירות שנמכרות במקום (15 שקלים לבקבוק). אחריהן החטא ירגיש קצת פחות נורא.

 

Sabayos - עץ החיים 45, שוק מחנה יהודה, ירושלים | שעות פתיחה: ימים א'-ג בין 09:22:00, ימים ד'-ה' בין 09:00-24:00, יום ו' בין 09:00-14:00

 

בפנים מסתתרים המון בייגלך מלוחים. קרפ דאבל בייגלה וחמאת בוטנים יעל רייף
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10