אוכל
5 טיפים מנצחים להכנת קציצות מושלמות
באחת מסמטאות שוק הכרמל נפתח לאחרונה הדוכן של צ'יצ'ו, ובו כמה סוגי קציצות עסיסיות שנדחסות לתוך לחם טרי עם הרבה רוטב סודי וירקות. ההשראה מהסירים של סבתא רותי ועל הביצוע המדויק אחראי הנכד. מה הסוד שלהם לקציצה מושלמת? כל הטיפים כאן
לחם שנאפה במקום צילום עצמי

סיור בשוק הכרמל, על ריחותיו, טעמיו ומרכולתו - זו אחת ההנאות שאסור לוותר עליהן בתל אביב. השוק הוותיק, הוא כבר מזמן לא רק מקום למצוא בו פירות וירקות זולים, דגים טריים, לחוח וחלות שיצאו הרגע מהתנור וגבינות מכל רחבי העולם. בתי הקפה, המסעדות הקטנות ודוכני האוכל - הפכו את השוק למקום בילוי קולינארי וכיפי.

 

באחת מהסמטאות שיוצאות מהרחוב הראשי של השוק, רבי עקיבא 20, נחנך לפני כחודשיים דוכן הקציצות, הלחם והרוטב של צ'יצ'ו. זוהי שלוחה תל אביבית של מזללה חיפאית ותיקה. כאן תוכלו לשבת מסביב לדוכן, בכסא הבר התכלכל ולטעום מגוון של קציצות - בקר, עוף, כבש, דגים - המוגשות בתוך לחם שנאפה במקום, בתוספת סלט ירוק. על התענוג הזה תשלמו 38 ש"ח - מחיר לא זול עבור קציצות בלחם, אבל כל ביס הוא תענוג. מה שהופך את הקציצות לחוויה, שהיא קצת יותר מאוכל של מסעדת פועלים, הוא הרוטב העסיסי והנימוח, המגיע במגוון טעמים.

 

צ'יצו הוא הכינוי של בעל המקום ליאל. ליאל קיבל את ההשראה והאהבה למטבח מסבתא רותי, שהייתה מעמידה כל יום שישי סירים של קציצות.

 

הרבה זיתים ביתיים ומחייה צילום עצמי

רוצים לדעת מה סוד הקציצה המושלמת של סבתא רותי? הנה 5 טיפים מומלצים:

 

  • יש להשאיר את התערובת של הבשר עם התבלינים 24 שעות
  • להרטיב את הלבן של הלחם וללוש עם הבשר
  • לא לחתוך את הבצל, עדיף לגרד בפומפיה
  • להוסיף כמה שיותר ירק - פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק
  • לתת טיגון קל משני הצדדים כדי שהקציצה תיסגר

 

צ'יצ'ו - רבי עקיבא 20, שוק הכרמל

 

קציצות בקר ברוטב אדום עסיסי צילום עצמי
לא לפספס את קציצות העוף ברוטב ירוק צילום עצמי
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10