אוכל
למות מהנאה: פסטיבל הנקניקיות המושחת יוצא לדרך
אם אפשר להכניס נקניקייה לתוך פרעצל, לטגן ולעטוף בצד'ר, אין סיבה שלא לעשות את זה. כל הפרטים על פסטיבל הבירה והנקניקיות המוגזם בביר גארדן
סטירת לחי לבלוטות הטעם. נקניקיית צ'יפוטלה בביר גארדן אנטולי מיכאלו

בירה ונקניקיה הן שילוב מנצח. בירה ונקניקיה שמגיעה בתוך פרעצל בטיגון עמוק ועליה צ'דר נמסה - הן שילוב שגורם לגוף לשיר וללב לזעוק "לא עוד!" בביר גארדן פאולנר בשרונה מאמינים כנראה בחיים טובים אך קצרים, ולכן פצחו בחודש המוקדש כולו לשילוב המושחת, עם קולקציית נקניקיות בטעמים ובשילובים הזויים.

 

התירוץ למבול הכולסטרול הנהדר הזה הוא פסטיבל הבירות החזקות, המכונה סלבטורפסט או הסטארקבירפסט, שנחגג במהלך מרץ במינכן, במסגרתו, בדיוק כמו שחשבתם, שותים בירות חזקות ועתירות אחוזי כוהל. אחת מהבירות הנלגמות בהילולה היא הדאבל בוק של פאולנר, ולכן הביר גארדן פאולנר אימץ לחיקו את האירוע, וכדי להקל על הלוגמים בארץ גיבה את אחוזי האלכוהול הגבוהים בתפריט נקניקיות לנועזים.

 

המנות שנוצרו בשיתוף השרקוטייר אלן טלמור ומותג הנקניקיות "פרנק", הן מחווה לשגעונות הנוגעים בדבר, עם שילובים מופרעים ויצירתיים, שלא מפחדים מטעמים בועטים וחריפים. טעמנו את החלק הכי מאתגר בתפריט וחזרנו עם המלצות, הימנעויות וגם תובנות על מה באמת חשוב בחיים. רמז: לא סלט עלים ירוקים.

 

>> בית הקפה הסודי שעושה קסמים עם אגז בנדיקט

>> הקרפייה המושחתת החדשה בירושלים


 

 

בעל הבית השתגע, ויצא לו משהו לא רע בכלל: נקניקיית פרעצל וצ'דר 

נסו לדמיין נקניקיית עגל ובקר חריפה שנדחסה לתוך בצק פרעצל מסורתי, ואז צופו שניהם בקראסט תבלינים פריך ונזרקו לשמן עמוק. עם היציאה מספא הטיגון פוזרה על כל העסק גבינה צ'דר מתקתקה שנמסה מיידית, כך שבביס הראשון מקבל החף מיקס טעמים ומרקמים: חריף ומתקתק, פריך ונמס וגם פחמימתי ומחוספס. תצליחו לסיים צלחת שלמה ומקומכם הפיזי בגן עדן מובטח.

כמה: 45 שקלים

 

 

 

לא לסובלים מבעיות לב. נקניקיית פרעצל בביר גארדן אנטולי מיכאלו

מביך אך מוצדק: קורנדוג על מקל


אין שום דרך אלגנטית לאכול נקניקייה משופדת על מקל ועטופה בבלילת קמח תירס. אחרי שמשליכים את האגו לצד ונוגסים כמו שצריך, מגלים נקניקיית עגל עבה, בשרנית עם מרקם קפיצי משגע, ומסביבה שכבה רכה וגרעינית מפנים ופריכה מבחוץ, בטעם עדין של תירס מתקתק. שלוש צלוחיות טבלה מגיעות בצד: חרדל מולסה נהדר, עוקצני ומתוק; חרדל קלאסי שעלה בשנייה לאף ואיולי מעשון ועדין.

כמה: 39 שקלים

 

 

 

ותרו על האגו וקחו ביס ענק. קורנדוג בביר גארדן יעל רייף

משמיד בלוטות הטעם: נקניקיית צ'יפוטלה על תבשיל שעועית


בעוד העיניים מתעלפות מהצילחות, הפה מתעלף מעודף הטעמים שתוקים מכל עבר. על צלחת אחת שוכנים בצוותא תבשיל שעועית שחורה ותירס ברוטב עגבניות עדין והמון תבלינים, קרקרי אורז תפוח ועליהם קרם תירס מתקתק, נקניקיית צ'יפוטלה מפוצצת טעמים עם מרקם קצת כבד, ולקינוח מיקרו כוסברה אלגנטית ועדינה. משהו במרקם הכבד, בעודף הטעמים ובשילוב בין נוזלי ועדין לקטניית, שומני וכבד, יוצר מנה שקצת קשה לסיים גם עם בירה קרה בצד. אם תצליחו - ראו עצמכם כוויקינגים אמיתיים.

כמה: 39 שקלים

 

 

לאמץ, לשבט ולצרוך פעם ביממה: נקניקיית בהרט ודמי גלאס קינמון


קראו פעם, קראו פעמיים ועדיין תתקשו להבין את השילוב, אך האמינו לנו, מדובר באחת ממנות הנקניקייה המוצדקות שתדגמו. על צלחת יפה להפליא משובללת סביב שיפוד דק ואלגנטי נקניקייה לא דקה מדי ולא עבה מדי, המתובלת בבהרט עדין שלא משתלט על הטעם הבשרי הנהדר. מסביב אגם קטן של ציר עוף מצוצמם עם מעט קינמון, הרים קטנים של קרם סלרי אוורירי, פטריות שימג'י עדינות וקוביות בטטה מתקתקה.לא משנה מה עורמים על המזלג, מדובר בביס טעים ומיוחד, שמעביר את הנקניקייה ממשבצת אוכל רחוב למנת גורמה מתנשאת ועילאית.

 

 

 

 

 

מלכותית ועילאית. נקניקיית בהרט בדמי גלאס קינמון בביר גארדן אנטולי מיכאלו

 

ביר גארדן שרונה - אלברט מנדלר 3 מתחם שרונה תל אביב | תפריט הנקניקיות יוגש עד ה-31.3.2017

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10