אוכל
בלי אף מילה על מקרון: איפה לקנות קינוחים כשרים לפסח?
מי הקינוח שגרם לנו להתעלף, איזה טעם יש לעוגת פולנטה ואיך נוגט טבעוני אחד יצר דילמה כל כך גדולה? מבחן הטעימה הגדול יוצא לדרך

התעלפנו: עוגת דייטונה לבנה ועוגיות נוגטין של מיקי שמו


דייטונה לבנה: עוגת הרושם של מיקי שמו היא הקינוח האולטימטיבי לחג. יש בה את כל מה שצריך כדי להוציא מהמסובים קריאות "ואוו" בסוף הארוחה, גם אם הם ממש מלאים. היצירה המפוארת נראית כמו מתנה ענקית שעטופה בשכבה פציחה של שוקולד לבן. אם אוזרים אומץ ומנתצים, מגלים בפנים פאדג שוקולד אוורירי עם מוס שוקולד לבן, קטיפתי וגם מתוק בדיוק במידה הנכונה. למרות נוכחות גדולה של שוקולד, הכל מאוזן לתפארת, קליל ומאפשר לסיים אפילו שתי פרוסות, וזה כנראה מה שעומד להתרחש עליכם, כך שכדאי לוותר מראש על כל מחשבה דיאטטית מטעה.

כמה: 100 שקלים


עוגיות נוגטין: העוגיות הקלילות האלה הן תענוג נוסף, במיוחד עבור חובבי פררו רושה. הן דקות, פריכות, אווריריות כענן אוורירי מאוד וממולאות בקרם פרלינה, מה שהופך אותן לגרסה המעודנת של הבונבון המוזהב ששגרירים אוהבים. אם תצליחו לעצור אחרי אחת - אשריכם.
כמה: 35 שקלים

 

 

עוגת דייטונה לבנה של מיקי שמו דניאל לילה

>> רושפלד פותח מסעדה חדשה


התאהבנו: עוגת שוקולד של דלאל


דמיינו לעצמכן שוקולד, הרבה שוקולד דחוס ואיכותי, אבל גם רך ומוסי בו זמנית. כזה שחבל לחתוך עם סכין וכיף לאכול מפורר עם הידיים בכפית. כזו היא עוגת השוקולד הסופר שוקולדית של דלאל, שמרגע שנפתחה אצלנו במערכת זכתה לתקופת חיים בת פחות מעשר דקות והתפוגגה אל כרסי הנוגעים בדבר. עבור שומרי הכשרות חשוב לציין: מדובר בעוגה נטולת קמח, אך הקונדיטוריה עצמה לא הוכשרה לפסח, אז קחו זאת בחשבון בתהליך קבלת ההחלטה (הטעימה).
כמה: 44 שקלים


>> מצאנו מסעדה אתיופית סודית שעושה תבשיל חומוס מושלם

>> ביי ביי חמץ: פיצת תפוחי אדמה כבר הכנתם?

 

עוגת דייטונה לבנה של מיקי שמו מאיר כהן

הערכנו: עוגת פולנטה תפוז ועוגת אגוזי לוז עם שוקולד ג'נדויה של בייקרי


עוגת פולנטה תפוז: נכון, לא כל חך יאהב אותה, אבל עבורנו היא חתיכת הברקה בזכות צבע צהבהב-כתמתם, מרקם גרעיני מעניין (תוצאה של שימוש בפולנטה) וטעם תפוזי מתוק-מריר. שקדים טחונים ושמן זית ששלובו במסה יוצרים טעמים אגוזיים ואדמתיים והתוצאה הדחוסה והלחה מזכירה את עוגת התפוזים הכשל"פית הקלאסית, רק במרקם דחוס וכבד יותרשבהחלט ישבור את שגרת המתוקים של החג.
כמה: 42 שקלים

 

 

עוגת פולנטה תפוזים של בייקרי עידית בן עוליאל

התרשמנו: עוגת שוויצריה הקטנה של ביסקוטי


היא הצליחה לקבץ את טובי הגרגרנים לקריאת התפעלות משותפת וגם עוררה דילמות בקשר לזווית חיתוך נאותה שלא תפגע ביצירה המרשימה. התחתית עשויה עוגיות מרנג אגוזים שעושות קראנצ' נעים בפה, המלית מערבת קצת פחות מאלף שכבות, בהן קרם מסקרפונה עם שכבה קריספית של שוקולד מריר ונטיפי שוקולד לבן, וכך חוזר חלילה עד שמגיעים לשכבה העליונה הרכה, המפודרת בקקאו מריר. אהבנו מאוד את עושר המרקמים, אך דווקא "באשמתם" העוגה כבדה מעט ותמוצה ככל הנראה אחרי 3/4 פרוסה.

כמה: 64 שקלים לפס ו-178 לעוגה עגולה

 

עוגת שווייצריה הקטנה של ביסקוטי בועז לביא

עוגת אגוזי לוז עם שוקולד ג'נדויה: פריכה, נימוחה, לחה, דחוסה ומלאת מרקמים. אם אתם אוהבים שהקינוח שלכם הוא למעשה ארוחה שלמה, אתם הולכים להתאהב בעוגה העשירה הזאת. בקרקעיתה מסתתרות חתיכות מרנג פריכות, ועליהן שכבה עבה של שברי אגוזי לוז פריכים עטופים בבצק אוורירי. את המיצג הגבוה חותם סוג של גנאש שוקולד ואגוזי לוז, שמרטיב את כל העסק ויוצר ביס מפוצץ מרקמים. למעשה, גם ברגע כתיבת שורות אלו מתחשק לנו עוד ביס.
כמה: 92 שקלים

 

עוגת אגוזי לוז עם שוקולד ג'נדויה של בייקרי עידית בן עוליאל

חיבבנו: ג'פונז אספרסו של רולדין


היא יפה, מרשימה, ותגרום לאוהבי השוקולד לגרגר בהנאה, רק שבסופו של אותו גרגור יוכנע הפה על ידי עודף מתיקות עצום. אהבנו מאוד את האלמנטים השוקולדיים שנמצאים בתוך ועל גבי העוגה, וגם זריקת האספרסו מורגשת פה ושם, כולל מרקם מוסי נעים ומעטפת שוקולד מריר עבה ויציבה שסובבת את העוגה. אך גם לאחר כל המחמאות והתרשמות עזה מהמראה, לא הצלחנו לסיים יותר מארבעה ביסים מחשש לסוכרת מיידית.
כמה: 139 שקלים לעוגה עגולה ו-65 שקלים לפס

 

ג'פונז אספרסו של רולדין רונן מנגן

התלבטנו: עוגת שוקולד, נוגט, קצפת וקפה של סידס


מצד אחד היא גם טבעונית וגם כשרה לפסח - מה שמזכה אותה מראש בנקודות זכות. מצד שני היא לא לגמרי מאוזנת בטעמה ובמרקמה - מה שהקשה עלינו רבות להכריע. העוגה השוקולדית הטבעונית של סידס עשויה קמח טף, שאם לא יודעים להתעסק איתו עלולה להתקבל תוצאה אפרורית וגרעינית בפה. פה גובה הקמח בתוספות מבורכות עם דגש רב על שוקולד, כך שנוכחותו אינה מורגשת אך מרקמה של העוגה עדיין מעט יבש ודורש עסיסיות רבתי. גם קצפת הנוגט שטעמה הבסיסי מתוק וטוב סובלת מעודף מתיקות. קצת "פיין טיונינג" היה הופך את קינוח החג הטבעוני ליצירה שהייתה משמחת גם חצימחונים, וטיבעונים וגם אוכלי בשר חסרי מוסר.
כמה: 69 שקלים לפס ו-150 שקלים לעוגה עגולה

 

עוגת שוקולד, נוגט, קצפת וקפה של סידס אילן נרינסקי

נישנשנו: בראוניז שוקולד ואגוזים של ארקפה


בראוניז תמיד גורמים לנו לשמוח, במיוחד כשיש בהם אחוזי שוקולד גבוהים על חשבון קמח. אלו של ארקפה עמדו במשימה רק באופן חלקי. הם היו טעימים וחמודים, אווריריים בדיוק במידה הנכונה וגם ילכו מצוין לצד קפה בסיום ארוחה כבדה. רק מה, בסוף הביס או הביסים (כי בכל זאת, מי מסתפק באחד?), מורגש בפה טעם לוואי עדין שמגיע מכיוון אגוזי המלך המרירים והורס את ההנאה. המלצתנו: נשנשו לצד כוס קפה וקחו שלוק בתום כל ביס.
כמה: 39 שקלים

 

בראוניז שוקולד ואגוזי מלך של ארקפה אלון מסיקה

הסתפקנו: קראנצ' שוקולד של בוטיק סנטרל


אהבנו והערכנו את הניסיון לייצר תחושה של עוגת שמרים אוורירית תחת מגבלות הכשרות לפסח, אך התוצאה לא דמתה למקור האוורירי והחמאתי והייתה מעט דחוסה ויבשה בפה. הטעם, לעומת זאת, היה מוצלח והצליח לגרום לחובבי הזהב השחור ליישר עוד ועוד פינות.
כמה: 42 שקלים

 

עוגת שמרים של סנטרל טל סיון ציפורין
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10