אוכל
על תות הפלא שמשנה את חוש הטעם כבר שמעתם?
פרי פלא שמשפיע על המוח והופך את הכל למתוק יותר, ומכונה שתגרום לפה להרגיש טעם של פיצה או צ'יפס בלחיצת כפתור. תעשיית המזון העתידית הולכת לשנות את כל מה שידענו על דיאטה ותזונה נכונה

הצלחת שלנו, המטבח, המסעדות, המרכולים והחממות - איך הם ייראו בעוד עשר שנים או בעוד עשרים שנה? בעתיד צפויים לנו אתגרים רבים: האקלים משתנה, המשאבים אוזלים, שטחים פתוחים הולכים נעלמים, וכולם רוצים מזון בריא יותר, טבעי יותר, אבל גם מהיר וזול.

 

>> עוגת שוקולד מושחתת במיוחד לפסח

>>  איפה לקנות אוכל מוכן לחג?

 

כדי לעמוד בביקוש ולייצר פתרונות זמינים, מיטב המדענים, החקלאים, המעצבים והמסעדנים מנסים לענות על הדרישות והצרכים בכל רחבי העולם. הטכנולוגיה מתפתחת ומשתכללת בקצב מסחרר, ומה שנראה בעבר כמו חלום - הוא היום מציאותי מאי פעם. בתי אוכל המתופעלים על ידי רובטוים הם כבר לא חדש, ובסין פועלות מסעדות שבהן רוב העובדים הם למעשה רובוטים, כולל המארחים , המלצרים ומנקי השולחנות.

 

>> לא תאמינו, אבל הקינוחים האלה כשרים לפסח

 

פיתוח מעניין במיוחד בתחום, הוא זן נדיר של תות, שגדל במערב אפריקה, שיכול אולי לפתור את בעיית ההתמכרות למתוק - במטה קסם. לא משנה מה אוכלים אחריו, ביס אחד ממנו וכל המזון שנכנס לפה הופך למתוק במיוחד, כולל פרוסת לימון על קליפתה. קוראים לו תות הפלא ובטוקיו כבר משתמשים בו כבנשק סודי נגד ההתמכרות לסוכר, ה"סם הלבן". בבתי קפה מסוימים בעיר מציעים תפריט מיוחד בלי סוכר וכשמגיעים לקינוחים - משתמשים רק בתות הפלא כדי להמתיק אותם. אותו תות פלאי הוא רק ההתחלה, וכבר היום פועלות מכונות שמרמות את החך וגורמות לו להרגיש סקאלת טעמים שלמה מבלי שמכניסים לפה דבר. האם מדובר בהמצאה שתשנה את האנושות ותהפוך את כולנו לשבעים ובריאים יותר, ואיך ירוויח מכל העסק כיסו של הצרכן הממוצע?

 

>> פנקייק כשר לפסח כבר טעמתם?

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10