אוכל
הבר שבו ישרפו לכם את המשקאות ויגרמו לכם להתחנן לעוד
חדרים סודיים, מטבח שמתחבא מאחורי תמונה וגם אלכוהול שמושרה בלחם שרוף וחמאה ואצטרובל בוער כחלק מתהליך המיקסולוגיה. הכירו את זאלמה, בר הקוקטיילים הכי חצוף באזור הדרום
וידאו

אין עוד קוקטייל בר באזור הדרום בסגנון של ה"זאלמה", ספק אם קיים משהו דומה לו בארץ. לחם שרוף, סלרי, פחם ארגנטינאי וסחוג הם רק חלק ממרכיבי הקוקטיילים, שלוקחים את המונח "שבירת שגרה" צעד אחד קדימה ומפוצצים את החך בטעמים חדשים. הכנת המשקאות במקום היצירתי הזה מתבססת לא רק על הטעם אלא גם על הריח. את הקוקטייל "אספר מרגריטה" (47 שקלים), לדוגמא, מגישים עם אצטרובל, שריחו העצי החרוך נועד להעניק תחושה של חורף ולהזכיר ריח של אח בוערת.

 

>> בית המאפה שמגשים כל פנטזיה בצקית

 

הקוקטיילים הם רק דוגמה לאובססיה בה אוחזים הבעלים בנוגע לכל מה שעובר ליד העיניים והאף ולבסוף גם נכנס לפה. כל משקה מגיע בכוס בעלת צורה מיוחדת המתאימה לאופן הלגימה ומוציאה ממנו את המיטב, האוכל יוצא מהמטבח דרך תמונה שתלויה על הקיר ואפילו חדר העישון מסתתר מאחורי קיר סתרים שבתוך ספרייה.

 

 

זאלמה שלי אטיה

בכניסה ל"זאלמה" תתקלו במלצרים וברמנים הלובשים חליפות מחויטות, רוקדים או משקשקים קוקטיילים במומחיות, אם אתם לקוחות קבועים, סיכוי גדול שתתקבלו במחיאות כפיים. עוד לפני שתספיקו לעיין בתפריט, ידאגו למזוג לכם מים מקנקן כסוף, מחווה לאופן מזיגת תה או קפה טורקי.

 

>> כל הפרטים על שובו של פסטיבל טעם העיר

 

מאחורי הקונספט והביצוע עומדים דוד קלינצ'ב, יהונתן אלוש ודרור פרולה, כולם מתחום חיי הלילה. קלינצ'ב מתעסק בקוקטיילים כבר 11 שנה, והשנה גם משתתף ב"דיאג'יו וורלד קלאס" - תחרות הברמנים הגדולה בעולם.  "כמו שפעם היו שיפודיות ואז נפתחו יותר ויותר מסעדות שף, כך גם הברים השתכללו והיום לכל אחד התמחות משלו. אצלנו זה כל מה שקשור לנוזלים". מספר קלינצ'ב על החזון שעמד בפני השותפים לפני הפתיחה. "השתדלנו שהכוסות שלנו יהיו מיוחדות, האוכל שונה ממנות בר ובמתחם יש ארבעה סגנונות מוזיקה: החל מערבית אותנטית, גרך מינימל ועד טכנו".

זאלמה שני רייך

גם מבחינת האוכל הושקעה כאן מחשבה. מנת הדגל של המקום היא פריקסה נתח קצבים (43 שקלים), אדפטציה למנה הקלאסית של הפריקסה המסורתי, כשאת הטונה מחליף כאן נתח קצבים בבישול ארוך עם בצל וציר בקר. את הפריקסה מכינים במאפייה משפחתית מקומית בהזמה אישית במיוחד עבור המקום. "בחרנו בתפריט מוקפד של 11 מנות וקינוח, את הכל אנחנו מכינים כאן וגם משתדלים לא לעבוד עם חברות גדולות ולהביא הכל טרי מהשוק", מסבירים הבעלים. "כשיש קטיף מסוים של פירות או ירקות, אנחנו מגיעים ישירות לחקלאים, ועל הדרך גם מסייעים לחקלאים וחוסכים את פערי התיווך משני הצדדים".

 

זאלמה שלי אטיה

במקרים רבים מקושר המונח "הקפדה יתרה" ליומרנות. ב"זאלמה", מבקשים הבעלים להבטיח - נובעת הקפדנות מהרצון להביא משהו שונה. אותו שוני ניכר גם בבחירה לפעול בכמה מסלולים. החל משעות הבוקר מתפקד המקום על תקן מזנון פועלים, בו אפשר לשבת לאכול ארוחות בוקר וצהריים קלות. בשעה 19:00 נפתח הבר עם Happy hour, ובשישי בצהריים אפשר לקבל את השבת עם דרינק ואווירה משמחת. הפרויקט הבא הוא סניף נוסף בניו יורק ואולי גם פתיחת מקומות נוספים בארץ, המוקדשים, איך לא, לתחום הנוזלים.


זאלמה - הנגרים 4, באר שבע

 

 

 

 

באים לחדש. צוות הזאלמה ליעד אייזנברג
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10