אוכל
אוהבים צ'יפס? זהירות, זה יכול להרוג אתכם!
מחקר חדש מעלה ממצאים מדאיגים הנוגעים לצריכת צ'יפס. אם אתם מבלים עם הילדים במזללות או מכינים צ'יפס בבית, אתם נמצאים בקבוצת הסיכון, אבל יש גם פתרון יעיל וטעים

לפעמים נדמה שצ'יפס הוא אחד מאבות המזון. הוא מככב על שולחן האוכל שלנו לפחות אחת לשבוע, ונחשב לפיתרון מהיר כשמסתובבים עם הילדים בקניון והם רעבים. נראה שלמרות הנגישות, המחיר הידידותי לכיס והחיבה בקרב הילדים כדאי להפסיק עם ההרגל הקולינרי, ויפה שעת אחת קודם.

 

>> המקסיקנית החדשה בעיר מנסה לעשות את הדברים קצת אחרת, וזה עובד מצוין

פרופסור רפי קרסו מסביר: תפוח אדמה הוא ירק בריא, המכיל פחמימות וסיבים תזונתיים, וגם יכול להשביע בקלות. הבעיה היא בטיגון שמוציא מהירק את כל תכונותיו הבריאות. צ'יפס טוב הוא כזה שמטוגן פעמיים, ולרוב בשומנים מוקשים, שהם למעשה שומנים רוויים שסותמים את כלי הדם.

 

>> הגלידרייה החדשה של מחלבת הבוטיק

 

בנוסף, עם יציאתו מהתנור מתובל הצ'יפס בלא מעט מלח, מה שמעלה את רמת הנתרן ומזיק לגוף. צ'יפס תעשייתי מתובל פעמים רבות גם בסוכר, לחידוד הטעם ושיפור המרקם, כך שתכונותו המקוריות של תפוח האדמה הולכות לאיבוד, ואת מקומן תופסות התוספות המזיקות.

 

זהירות, שומנים מוקשים לפניכם. צ'יפס בהתהוות fotolia

מחקר שנערך לאחרונה מלמד על כך שאנשים הצורכים צ'יפס פעמיים בשבוע הם בעלי סיכוי גדול יותר למות מהתקפי לב. בנוסף, מסביר פרופסור קרסו, ככל שהצ'יפס שחום יותר, כך כמות החומרים המסרטנים שהוא מכיל גדולה יותר.

 

הפיתרון? צ'יפס שאופים בתנור תוך שימוש בשמנים בריאים דוגמת שמן זית או קוקוס. הנה כמה מתכונים מנצחים לצ'יפס בריא ולא פחות טעים, שגם ילדים יחטפו בשמחה.

 

1. צ'יפס כמו של מסעדה, רק הרבה יותר טעים עם פטנט אפייה מיוחד

 

 

בין צ'יפס לטבעות בצל. תפו"א בשיטת אפייה מיוחדת פוטוליה
לא תבינו את חייתם בלעדיהם. תפודים אפויים בניחוח לימון פוטוליה
תפוחי אדמה בתנור מתוך הבלוג של פירגה
תפוחי אדמה קריספיים שני צדיקריו

ערימות תפוחי אדמה אקסטרה פריכים בתנור. צפו במתכון המלא:


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10