אוכל
הפטיסרי הטובות בפריז: סיור מתוקים עם שרון היינריך
במקום לעשות עבודת תחקיר מתישה, להיתלות בהמלצות ולקוות שהן טובות, קבלו את הרשימה שאף טיול קולינרי לא שלם בלעדיה. מלכת המתוקים ממליצה על המקומות הכי טובים בעיר האורות
מלך המקרונים. מקרונים של פייר הרמה שרון היינריך

אם יש מקום בעולם שיכול להוציא פודי משלוותו, זה פריז. מעוז האוכל הדקדנטי, המושקע, המדוייק והכל כך טעים - מצליח כל פעם לגרום לבלוטות הטעם להתחנן לעוד. מאות בולונז'רי ופטיסרי, בתי קפה ומסעדות, רוטיסרי, מעדניות וסופרים מעוררי קנאה פזורים ברובעי העיר השונים, והופכים את השיטוט למסע קולינרי מרתק, גם עבור מי שלא מכוון למסעדות מעוטרות כוכבי מישלן. חברים ומכרים יודעי פריז ישבעו לכם בחייהם בכל ארוחה שהם אכלו, מעדנייה, ושוק שבו ביקרו, אבל כדי לבנות לעצמכם טיול קולינרי העומד על 100% הצלחה תזדקקו להרבה סבלנות, יכולת הצלבת נתונים ותחקיר.

 

>> פרוזן שוקו-כרובית כבר טעמתם? התכון ששובר את הרשת

 

בלוגרית האוכל שרון היינריך הדרי שמתגוררת בפריז כבר שנים ואף כתבה את הספר "הפטיסרי הטובות בפריז מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים", סוג של תנ"ך לחובבי המתוק, החלה בשנים האחרונות להעביר סיורים קולינריים ברחבי העיר, בדגש על פטיסרי. אחרי סיור בן שלוש שעות תוכלו לחוש עצמכם פריזאים אמיתיים ולהכיר מקומות ליודעי חן ובתי אוכל שאפשר להצטייד בהם בחומרי גלם מקומיים, שאפשר להגניב במזוודה לארץ. הצטרפנו לסיור מתוק במיוחד (וגם קצת מלוח) והרכבנו את רשימת החובה לטייל הפריזאי, כולל סופר מרקט, שהוא חלומו הרטוב של כל גרגרן.

המקום למלא בו את המזוודה: La Grande Epicerie de Paris


לקרוא למקום הזה סופרמרקט או בית כלבו, זה ממש עוול, כי לה גרנד אפיסרי (בתרגום לעברית: חנות המכולת הגדולה) היא סוג של קניון שכל כולו אוכל. 3,000 מטרים שמתפרשים על שלוש קומות יצליחו להוציא כל חובב מזון מדעתו. בתחתית החנות מוקדשת קומה המרתף ליינות משובחים במנעד רחב של סוגים, זנים ומחירים. בקומה הראשונה נמצא "סופרמרקט" גורמה עם מצרכי מכולת, פירות וירקות טריים, תבלינים, קופסאות שימורים, מוצרים יבשים, שתיה ועוד.

גבינות משובחות ומתוקים מצוינים. לה גרנד אפיסרי שרון היינריך

בקומה הזו נמצאת גם מחלקת דגים ופירות ים עם ריח של ים, ומחלקת גבינות שמציעה מבחר שאין כמותו. בהמשך תמצאו אטליז מבהיק עם בשרים טריים מכל הסוגים, בשרים משומרים, נקניקים שאפשר להכניס בקלות לאריזות ואקום ועוד. מאחר שהביקור הזה עלול לעורר את בלוטות הטעם בצורה כל כך חדה, ברחבי החנות מפוזרים בולנז'רי, פטיסרי ודוכני אוכל משובח מוכן עם תוצרת טרייה ופריכה, שמאפשרת לספק רעב ראשוני.

כתובת: Rue de Se'vres, 75007 Paris38
שעות פעילות: שני-שבת: 8:30 - 21:00, ראשון: 10:00 - 20:00

 

המקום להצטייד בו במתנות אכילות. לה גרנד אפיסרי שרון היינריך

בזכות המילפויי האלוהי: JACQUES GENIN


מדובר ככל הנראה בשוקולטייר הטוב בפריז, שכניסה לחנויות שלו תגרור קריאות התפעלות והתלהבות של ילדים קטנים ומבוגרים כאחד. בחנות שלו, השוכנת ברובע המארה, אפשר להתרשם מהשוקולדים הקטנים והמעוטרים שלו, מסוכריות הקרמל שאם לא טעמתם, אין לכם מושג קרמל מושלם מה הוא, ובסוף גם להשתגע מהמרמלדות המטורפות בטעמים שלא חלמתם עליהם, דוגמת פלפל שחור וירקות.

 


למרות שהוא מוכר כשוקולטייר, ז'נין הוא אמן פטיסרי, שעוגת המיל פויי שלו (שכבות של בצק עלים פציח וחמאתי בשלל מילויים דקדנטיים) נודעת ברחבי צרפת, וטארט הלימון שלו עטור פרסים - ובצדק. את המעדנים הכל כך משובחים שלו תוכלו לאכול בבית הקפה הקטן שלו, אליו מגיעים כל המוצרים מהקומה העליונה, שם הם מיוצרים על בסיס שעתי.
כתובת: לז'נין שני מקומות בפריז. 133 rue de turenne - paris 3e'me, 27 rue de varenne - paris 7e'me

שעות פתיחה: שלישי-ראשון 10:30-19:00. בשני סגור.

 


 

מוזיאון עוגות ומאפים: Claire Damon


בעולם שכמעט כולו נשלט בידי גברים, בולטת אמנית הפטיסרי קלייר דמון. דמון, שהתחילה את דרכה דווקא בבישול, עברה לפטיסרי אחרי שלמדה בבית הספר הנחשב FERRANDI ועבדה במיטב המקומות בפריז. דמון פתחה את Des Gateaux et Du Pain המוכר פטיסרי ובולונז'רי בחנות המעוצבת להדהים ונראית כמוזיאון של עוגות ומאפים.

 

מקדש לאוהבי הפחמימות. קלייר דמון שרון היינריך

הויטרינות בעלות הרקע השחור מציגות עוגות צבעוניות ויפיפיות בטעמים יחודיים ומקוריים, ביניהן עוגת השוקולד האלוהית, ואם יהיה לכם מזל ועוגת הגבינה עם האשכולית האדומה תיקח חלק בתפריט היומי, תכירו טעמים ומרקמים שלא דמיינתם שקיימים. במקום יש גם קרואסונים, בריושים ולחמים בעלי קראסט פציח, ומרקם חלומי שישבור גם את הדיאטה האדוקה ביותר.

כתובת: boulevard Pasteur 75015 et 89 rue du bac 75007, Paris63
שעות פעילות: שני, רביעי - שבת: 09:00- 20:00, ראשון: 09:00 - 18:00

 

אל תפספסו את עוגת הגבינה והאשכולית. קלייר דמון רוני מנדלמן

ביסטרו צרפתי אמיתי: Frenchi


פרנצ'י היא מסוג הביסטרואים הצרפתיים שרואים בסרטים. המקום קטן, משדר אווירה נינוחה ובגובה העיניים , ואחרי שתשבו בו פפעם אחת, תכניסו אותו לרשימת החובה גם לטיול הפריזאי הבא. השף של פרנצ'י, גרגורי מרשנד, הוא אמנם צרפתי, אבל חלק מההכשרה הקולינרית שלו עברה ברחבי אירופה, כולל במטבחו של ג'יימי אוליבר.

 

התפריט קטן ומהודק, חומרי הגלם מופלאים והמנות הצרפתיות הקלאסיות מדויקות ומוצלחות. אם אתם שם אל תפספסו את הגזרים הצלויים הצבעוניים, שמוגשים לצד עדשים שחורות ובוראטה או הפואה גרה המדויק עם הטוסטונים הפריכים. קחו רק בחשבון שאם אם לא תזמינו מקום שבוע מראש, סביר להניח שתשארו בחוץ. בדיוק בשביל זה קיים בר היין של פרנצ'י, שנמצא ממש ממול, בו מגישים מנות נבחרות מהתפריט, האווירה נעימה וזורמת והיינות משכרים ומגוונים.

כתובת: Paris, France 75002, rue du Nil 5
שעות פעילות:
שני - שישי 18:30 - 23:00, הזמנות עד השעה 18:30

 

פריז בגובה העיניים. גזרים צלויים בפרנצ'י רוני מנדלמן

המקום שבו נולדים קרואסונים מושלמים: Ble' Sucre'


אם כל קרואסון שדגמתם בבולונז'רי ברחבי פריז גרם לכם להשבע לעלים החמאתיים אמונים, חכו לחוויה שתעברו כשתטעמו את קרואסון השוקולד של בלה סוכרה. הקרואסון עשוי מהמון שכבות דקיקות ופריכות, וכל ביס ממנו מגלה טעם חמאתי עמוק. תחת המעטה הקראנצ'י מסתתרת שכבת בצק נימוחה מלאה בשוקולד חמים, שאין מספיק מחמאות כדי לתאר.

 


הבולונז'רי, שמארח גם גם מטעמי פטיסרי נוספים, מתמחה בקרואסונים ובבגטים שיסעירו לכם את החך, וגם פחזניות פוטוגניות במיוחד. אם יהיה לכם מזל תמצאו מקום לשבת ולחסל את השלל. אם לא, גן השעשועים ממש ממול יספק לכם ספסל בצל, בו תוכלו להסתער על הקרואסון הטעים בעולם.

כתובת: Rue Antoine Vollon, 75012 Paris7
שעות פעילות: שלישי - שבת: 07:30 - 19:30, ראשון: 07:30 - 13:30, שני סגור

 

הפיקאסו של הקינוחים: pierre herme


נסיך עולם הפטיסרי והמקרונים, פייר הרמה, המכונה בצדק הפיקאסו של הקינוחים, הוא קוסם טעמים, מלך הפטיסרי המודרני ועוד שלל כינויים שהרוויח לגמרי ביושר. מיומנויותיו הן שם דבר לא רק בצרפת ובאירופה, אלא גם בארצות הברית, נסיכויות המפרץ, ביפן ובאסיה בכלל. הוא שכלל את המקרונים לדרגת אומנות בכל הנוגע לטעם, ויזואליות ומרקם, וגם עוגות הפיננסייר שלו הן שם דבר. אחרי שזיפת עיניים ארוכה והתלבטות קשה, לכו על עוגת האיספהאן, המורכבת ממקרון ענק עם קרם פטל. מדובר בעונג עילאי.

 


עוגת קרם הערמונים והאגסים שלו היא פצצת מתיקות מאוזנת, שתכיר אפילו לחך המנוסה ביותר גוונים אגסיים חדשים.
הרמה, דור רביעי במשפחת אופים, החל לעבוד כבר בגיל 14 כשולית שף פטיסרי, ובשנות ה-30 שלו פתח את המקום הראשון. מעבר להיותו בעל אות לגיון כבוד, הוא חיבר עשרות ספרי פטיסרי, שוקולד ועוד.

כתובת: להרמה יש מספר סניפים ברחבי פריז, אבל הסניף שיש בו לא רק מקרונים ושוקולד אלא גם פטיסרי נמצא ב - 75006 Paris rue Bonaparte72,
שעות פעילות: שני עד שישי, ראשון: 10:00-19:00
שבת: 10:00-20:00

 

שווה טיסה במיוחד. קינוח האיספהאן של פייר הרמה שרון היינריך

שוק אוכל מומלץ: marche' d'Aligre


ואם אתם עוד רעבים והעיניים שלכם עוד מחפשות מראות קולינריים משובבי נפש, שוק אליגר, marché d'Aligre במרחק כמה מאות מטרים משם, יספק לכם שלל דוכני פירות וירקות, מעדניות, חנויות מכולת מגוונות, אטליזים, חנויות דגים ופירות ים, בתי קפה קטנים (אם אתם מחפשים קפה באיכות מצויינת ובמגוון טעמים מכל העולם, הכנסו לterres de cafe) ואפילו שוק פשפשים קטן וציורי.
כתובת: Place d'Aligre, 75012 Paris,

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10