אוכל
אוהבים חריף? יכול להיות שאתם פשוט מכורים להיי
סחוג הוא מבחן גבריות או התמכרות שמחליפה אלכוהול וסמים, ואיך ההעדפה הקולינרית שלנו קשורה לחיבה לתינוקות? ראיון עם האיש שלא מפחד להסתכל לישראלים בצלחת ולראות שם את האמת הפשוטה

בייבי כרובית, קבבונים גלידוניות ומיני פיתה. האם יתכן שהישראלים פשוט אוהבים לאכול תינוקות? על פי ד"ר יחיל צבן, חוקר ספרות עברית באוניברסיטת תל אביב ומחבר הספר "ארץ אוכלת", התשובה חיובית. וזו אינה האובססיה הישראלית היחידה בכל הנוגע לאוכל. חוקר הספרות, שעסק בשנים האחרונות בחקר המזון המוגדר כשיראלי מדבר על אוכל כדימוי. תפריט הוא כבר מזמן לא רק פירוט המנה, והאופן שבו חיים כהן ואייל שני מדברים על מה ומפיחים בה חיים, חשוב יותר מהמנה עצמה.


>> הגבינות של המחלבה הסודית בצפון יזכירו לכם טיול בטוסקנה

 

הספר, שעוסק בתרבות המזון הישראלית ובאופן, מעלה לבחינה מחודשת מאכלים ישראליים מובהקים ושובר את דימויים הנפוץ. כך למשל בנוגע לשניצל, ה-מאכל הישראלי הביתי, שמחבר בין דורות ומוצאים שונים. לפי צבן מדובר במאכל שאינו בריא, שעבר מהפך תדמיתי, הוכנס לתוך פיתה, קושר לרגשות ביתיים ואימהיים ומצא את עצמו כסמל לישראליות משפחתית. את ההתמכרות הישראלית לחריף מייחס צבן לפשני היבטים: מבחן גבריות מובהק ותחושת היי הנובעת מהאנדרופינים שמשחררת תחושת הכאב שנובע מחריפות בגוף. צפו בראיון שערך איתו דני רופ.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10