אוכל
בפלאפל הסודי הזה מכניסים את הכדורים הזהובים לתוך זלביה חמה
נכון שיש כאן גם פלאפל בתוך פיתה או לאפה, אבל במקום הזה מגישים את הכדורים השחומים והפריכים בתוך בצקים שלוקחים את אהבת הפחמימות לאקסטרים
גן עדן לאוהבי הבצקים. לחוח בהתהוות יעל רייף

הדבר הראשון שמצליח הפה לפלוט בכניסה לבוטקה הקטן הוא "ואוו", ריח הבצק נישא באוויר ומשכר את האף ואת שיקול הדעת בו זמנית, ומחבתות עם מלאווח שמוקפץ כמעט עד לתקרה גורמות לעובר והשב שנקלע למקום במקרה, לעצור, לדחוף פנימה את הראש וברגע קצר להחליט ולהישאר.

 

>> אחרי שתכינו שניצלים בשיטה הזאת, לא תחזרו אחורה

 

ב"הפלאפל התימני" עושים דבר מאוד לא קונבנציונאלי עם הכדורים הזהובים הפריכים. לפעמים דוחפים אותם לתוך פיתה עבה, אבל ברוב המקרים הם ממלאים (תחזיקו חזק) לחוח, מלאווח ואפילו זלביה חמימה, שתחת ידיו האמונות של הבעלים התעצבה מחדש לכיס קטן ופריך שמזכיר בייבי פיתה רכה ומכילה.

 

 

 

 

מוכנים על המקום בעת ההזמנה. לחוח בפלאפל התימני יעל רייף

כאן, בשכונת מאה שערים בירושלים, לגיטימי לאכול לאפה שעשויה מלחוח ובתוכה פלאפל, צ'יפס, ממרחים, סלטים וגם חיזוק סודי, שאליו נגיע בהמשך. עבור תושבי האזור החרדים שפוקדים את "הפלאפל התימני" על בסיס יומי, מדובר בארוחת צהריים לגיטימית. כך לפחות מרמז התור התמידי במקום, וגם האברכים המחוייכים שיוצאים ובידם לאפה אימתנית העשויה מלאווח, שמתוכה מציצים צ'יפס, ירקות וגם כמה כדורים מוזהבים.

 

>> עזבו את השווארמה. זאת המנה הסודית ששווה להגיע בשבילה למסעדה של הד"ר

 

יחסים הפוכים: רך מבחוץ, פריך מבפנים. פלאפל בלחוח יעל רייף

במקום הוותיק ששוכן בלב שכונת הבוכרים החרדית, מחברים בין בצקים תימניים על שלל עוביים ומרקמם, לפלאפל מצרי. את הלחוח והזלביה מכינים כל כמה שעות ועורמים לערימה פחמימתית נאה שמתחסלת די מהר. ואת המלאווח מכינים על המקום עם ההזמנה, ובעודו לוהט ופריך ממלאים אותו בכל מה שיכולה הנפש לבקש: החל מביצה חומה וחצילים מטוגנים, דרך סלטים חריפים יותר ופחות ועד לפלאפל עדין טעם וצי'פס אמיתי שמכינים כמו פעם, מתפוחי אדמה שמטוגנים פעם אחת בשמן עמוק, ממנו הם יוצאים עם קצוות פריכים.

 

גן עדן לאוהבי הבצקים. לחוח בהתהוות יעל רייף

המפריזים, אלו שמעולם לא פגשו מקרוב את המונח "התקף לב", מבקשים לחזק את הלחוח בחביתה "בילט אין". אז מתרחש הטקס הבא, וכולם בוהים בו מהופנטים: הבעלים הצעיר, דור שני למכדררים ומטגנים, שובר ביצה לתוך כוס, מערבל אותה היטב באמצעות מזלג ומעביר בזריזות ידיים לתוך מחבת חמה. עוד לפני שהיא מתגבשת לחביתה, נוטל לחוח טרי-טרי ומשכיב אותו בעדינות ובדיוק רב - כשפניו כלפי מטה - על החביתה. הוא ממתין להתאחדות החומרים ואז הופך בתנועת הקפצה מרשימה. משם עובר הלחוח לקרש עבודה ובתום כמה דקות הופך לגליל עבה ממולא בכל טוב.

 

דו קיום במלאווח. פלאפל מלאווח בתימני יעל רייף

הלקוחות הקבועים מכוונים בתנועות ראש עדינות את הבעלים לסלטים הרצויים. זה אומר "תגבר", והתגבור מגיע מכיוון החריף. השני, ולמעשה כמעט כל לקוח, מבקש את החיזוק הסודי - סלט חם מגרגרי חומוס, תועפות בצל מטוגן, תבלין סודי וכוסברה, שהולך נהדר עם כל בחירה, בין אם הולכים על הלחוח-סביח ובין אם על הזלביה-חביתה.

 

>> את סלט הכריות הזה חייבים לטעום, לא משנה כמה הוא מושחת

 

אל תפספסו את החיזוק הסודי. סלטים בתימני יעל רייף

בניגוד מוחלט לגודל המנות ונדיבותן, המחירים נמוכים. מלאווח/ לחוח עם ביצה או חביה ופלאפל יעלה 20 שקלים, זלאביה עם תוספות תעלה 15 שקלים, ויש גם ג'חנון תוצרת בית עם תוספות ב-25 שקלים או ג'חנון ממולא ב-22 שקלים. בחורף מגישים כאן מרק תימני (12 שקלים) שאפשר לאכול על הדלפק הקטן או על המעקה בחוץ, ואם רוצים אפשר לקנות קופסאות ממרחים הביתה, ביניהם סחוג, חילבה, עגבניות מרוסקות ואפילו עיסת פלאפל, לכל חשק שלא יתקוף. והוא יתקוף די מהר, כי בהלת הפחמימות שנופלת על הגוף מתפוגגת אחרי כמה שעות, אבל הנפש זוכרת את החוויה וכבר מתגעגעת לעוד.

 

שעטנז אנושי מרתק. הפלאפל התימני יעל רייף

 

הפלאפל התימני - רחוב יואל 22, שכונת הבוכרים, ירושלים | טלפון: 02-5821551

 

>> הכתבה הוכנה בסיוע השפית עתליה עין מור, המארחת בביתה שבעין כרם לארוחות מיוחדות, בראנצ'ים ןאירועים קולינריים, ובנוסף מנחה סיורי אוכל בירושלים.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10