אוכל
בעל הבית השתגע: במקום הזה מכינים המבורגר גלידה!
לחמנייה מתוקה עם גלידה ושוקולדים בטעמים, קרואסון ממולא בממתקים וקוקטיילי גלידה שיגרמו לעולם לעצור מלכת. הכירו את "גלידיום", קינוחיה חדשה ומוגזמת במיוחד
כך נראה התקף לב בלחמנייה. המבורגר גלידה בגלידיום שי בן אפריים

נעים מאוד, זה המקום שבו תעצרו במיוחד בביקור הבא שלכם בחיפה או סתם בדרך לצפון. למה? כי אין שום סיכוי להתעלם ממה שמתחולל ב"גלידיום" החדשה שנפתחה החודש בחיפה. כפי שמרמז השם, מדובר בגלידריה, אבל מסוג קצת שונה. כזה שלא מפחד להגזים, לערבב בין גלידות שמיוצרת במקום לממתקים אמריקאיים מוכרים ולהוסיף לכל השעטנז המתוק הזה המון פחמימות חמאתיות. התוצאה: קינוחים שוקולדיים-גלידתיים רבי קומות עם מקסימום התקף לב והנאה בכל ביס.

 

>> לא תאמינו בתוך איזה מאפה מגישים כאן את הפלאפל

 

לא בוחלים באף ממתק. גלידיום שי בן אפריים

כזה הוא למשל המבורגר הגלידה (26 שקלים), מנה מאתגרת המורכבת מלחמנייה מתוקה ובתוכה גלידת שוקולד עם שוקולד נוטלה ושוקולד לבן, פניני שוקולד, מקופלת וסוכריות קופצות צבעוניות בטעמי ליים ופטל על תקן חסה רעננה, או שלא. את כל הטוב הזה אוכלים בדיוק כמו המבורגר, אוחזים בשתי ידיים, מכווצים קצת לגודל הפה ונוגסים. יכול להיות שהגלידה תימס קצת מהצדדים ויכול להיות שתחוו בריין פריז חמור, אבל מי שטעם מספר שהתוצאה שווה את הסיבוכים האפשריים.

 

>> אחרי הגלידה הגיע תורו של השייק השחור, ולא תאמינו ממה הוא עשוי

 

אוהבי ארוחות בוקר יוכלו ללכת על האופציה ה"קלילה" יותר, שמגיעה בתוך קרואסון, יחד עם גלידת תות-וניל, שוקולד לבן, רוטב תות, דובדבני אמרנה, פניני שוקולד לבן ושבבי פטל מיובש או גלידת קינדר בואנו וגלידה וניל, נוטלה, שוקולד לבן, פניני שוקולד ושברי אגוזי לוז (26 שקלים). נכון שלא מדובר בארוחת בוקר שגרתית, אבל סיכוי טוב שתצאו ממנה שמחים ושבעים הרבה יותר.

 

ארוחה שלמה בכוס. גלידיום שי בן אפריים

מאחורי המקום עומדים משה שמילוביץ' ואופיר בסביץ', שמגיעים מתחום ההייטק. בסביץ' הוא מהנדס מזון, ובחזונו ראה מעבדה לייצור קינוחים על בסיס גלידה שמכינים העובדים כמה פעמים ביום על בסיס חומרי גלם עונתיים וחשקים שונים. יישום הרעיון ניכר בעיצוב המקום הצבעוני, שמחולק לעמדת הזמנות ומאחוריה קיר זכוכית עתיר נוסחאות, שמעברו השני מכינים העובדים עוטי החלוקים את הגלידות.

 

>> זה סלט כריות ואתם חייבים לנסות אותו, לא משנה כמה הוא מושחת

 

ההרכבה נעשית בעמדת ההזמנה, שם גם מכינים קוקטיילים נטולי אלכוהול ועתירי ממתקים (29 שקלים), ביניהם קים ק.- המכיל גלידת אוראו וגלידה ברולה, נוטלה ושוקולד לבן, פירורי אוראו, סניקרס, ריזס, הרשיז, מיני אוראו, גלילית וסוכריות זהב קופצות; סוויט 16 על בסיס גלידת קרם ברולה, סירופ תותי פרוטי, מרשמלו, שטיח חמוץ, סוכריות צבעוניות, סוכריות קופצות וצמר גפן מתוק, וגם כמה סוגי מילקשייקים שמחוזקים בממתקים. קחו בחשבון שאם הזמנתם וליקקתם בלי להעלות לאינסטגרם, המשמעות היא שלא הייתם. אנא התנהגו בהתאם והוציאו לכולם את העיניים לפני הביס. ככה גם האוכל הרבה יותר טעים.

 

גלידיום - סינמול, ההסתדרות 55 צ'ק פוסט, חיפה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10