אוכל
מצאנו את החריימה המושלם, והוא לא של סבתא שלכם
את הקובנה מגישים כאן בגרסה מתוקה ומלוחה, המקלובה היא גאוות המקום, ואת המרגז מכין קצב ישיש לפי מתכון סודי. ב"בבי" החדש תמצאו אוכל טעים ומרגש, בלי טיפת יומרה
כמו בבית, רק יותר טוב. דגים חריפים אש בבאבי רוני מנדלמן

שמונה שנים ישב לו בר האוכל המצויין "ויינברג" בפינת נתן החכם, על רחוב בן יהודה הסואן. פוקדיו היו תושבי השכונה שהפכו את הבר למקום הבילוי הקבוע, חבריהם הצטרפו והויינברג הפך לאחד המקומות השכונתיים הנהדרים האלה, שמתאימים גם לדייטים ראשונים, גם לפתיחת שולחן בלבוש פיג'מתי, ובסופי שבוע לארוחת בוקר טובה עם אמא-אבא. אסי לוי, שף המקום, הוביל את המטבח של ויינברג ביד בטוחה וכישרון עצום והתקין מנות יצירתיות ושוברות שגרה, שעושות שימוש בחומרי גלם מקומיים ומיובאים.

 

 

הדרך הנכונה לשבוע. באבי אושי עזרה, שיר ויזר, ניר ששון

כך גם נולדו מנות הדגל - קרם החצילים המיתולוגי וראגו שפונדרה עמוק טעם ורך מרקם. אבל אז, אחרי שנים של פעילות מוצלחת, החליט לפני כמה חודשים הבעלים השותף אילן בר לסגור את המקום, וגרם ללקוחות שומרי האמונים לכאב לב ממשי. הקבועים נסערו, החברים התבאסו, ולבסוף החליט בר להעביר את השרביט לאסי, שהוביל שנים את המקום ולא רק מבחינה קולינרית. אסי חבר לשיר וייזר, מנהלת משמרת מיומנת ומנוסה שעבדה איתו בויינברג, ולפני כחודש נפתח המקום מחדש בשם אחר, מראה חדש ותפריט שלוקח את הטוב מהישן ומגבה בהרבה חדש.

 

המורשת נשארה, המראה השתנה. באבי רוני מנדלמן

ב"בבי" החדש האופי השכונתי נשמר, המחירים עדיין הוגנים והעיצוב החדש עושה נעים בעין. השם הוא כינוי החיבה שבו קוראים זה לזה השותפים, והאווירה הכללית מחויכת בלי להתאמץ או לעשות עניין מהעניין. עלי הגפן הדקיקים נשארו בתפריט "כי חייבים", ולידם תמצאו מנות טאפאס חדות טעם וצבע - מטיאס ביוגורט (34 שקלים), פטה כבדים משחתי ומושלם עם טנזיה וטוסטונים (31 שקלים), חומוס גלילי תוצרת המקום, טחינה עם עמבה, סלט עגבניות חלוטות ששחו בלילה עם לימון כבוש (20 שקלים) ועוד מנות קטנות ומשמחות, שמעוררות לא מעט לבטים כשסוקרים את התפריט רעבים.

 

באגף המנות הגדולות יותר יש מקלובה פריקי עם כרובית צלויה או עוף בסומק (42-47 שקלים), ראגו בטעמים עמוקים (68 שקלים), סיניית טלה (72 שקלים), מסבחת שורשים (47 שקלים), שרימפס באריסה (54 שקלים), דגים משתנים ונקניקיות מרגז חרפרפות מעולות, שמוכנות בעבודת יד על ידי קצב בא בימים לפי מתכון של אסי השף (62 שקלים).

 

לחוח עבודת יד בבאבי רוני מנדלמן

"האוכל הזה הוא אני", אומר אסי, ומשקיף בעיניים בורקות ושמחות על באי המקום שבאים ללחוץ יד ולחבק, שבעים וטובי לב, או רעבים וזקוקים להכוונה שתעזור להם להתביית על המנות המתאימות בתפריט. הוא מסביר באריכות ובצבעוניות על כל מנה, מפרט את דרך ההכנה למי שמבקש, מסביר על חומרי גלם ודוחף צלוחית קטנה מלאה ריחות וצבעים, שמתרוקנת מהר מהר.

 

>> במקום הזה אוכלים ארוחת בוקר עם הרגליים במים

 

את המקום עיצבה השותפה שיר לפי חזון שראה לוי בעיניו, אבל בטעמה האיש, מה שהוליד מקום צבעוני ובהיר יותר עם אווירה ים תיכונית, בר מחובר לחלון פתוח לרחוב, צלחות על הקיר מהאוסף של סבתה, קיר צבוע בטורקיז עז, כריות והרבה שמחת חיים.

 

חלון לים התיכון. באבי רוני מנדלמן

>> השוק שאף אחד לא ירצה שתדעו שהוא קיים


שיתוף הפעולה בין השניים החזיר את הקבועים והביא איתו משפחות עם ילדים, תיירים ולקוחות חדשים. אסי מקפיד לחדש את התפריט מדי יום עם מנות מיוחדות, מתקין לחוח שלמד להכין במאפייה תימנית בכרם התימנים, מכין יוגורט סמיך עם פירות ופירורי בצק, ובשישי בצהריים משיק בחגיגיות את "שיבאבי" - תפריט חובק עולם שכולל קובנה מלוחה עם ביצה, רסק וחריף או קובנה מתוקה עם סילאן, אגוזים וקרם פרש (30 שקלים), חומוס תוצרת בית עם או בלי קלמארי או בשר טלה (38-47 שקלים), דג ברוטב אדום וחריף עם חלה (62 שקלים) ושקשוקה זורחת עם חלה או לחוח (47 שקלים). "זה הבית", הם אומרים, וניגשים כל אחד לעבודתו. שיר מלווה לקוחות לשולחן, מוציאה שתיה מהבר, מייעצת, מדריכה ומחברת, ואסי חוזר למטבח לעשות את מה שהוא יודע הכי טוב, לבשל, ואז לארח וליהנות מכל שניה.


בבי - בן יהודה 134, פינת נתן החכם, תל אביב | א'-ה' מ-18:00 עד הלקוח האחרון, ו'-ש' מ-12:00 עד הלקוח האחרון.

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10