אוכל
הסוד להכנת סושי ביתי במינימום בלאגן
רוצים להכין סושי בבית ומפחדים מפקשושים? קבלו את הטיפים למרכיב הכי חשוב בסושי: אורז יפני מושלם בחמישה צעדים קלים

לא משנה כמה ניסיון ופז"ם צברתם במטבח, הכנת סושי היא פעולה מלחיצה. זה מתחיל בתהייה לגבי בישול נכון של האורז, ממשיך לסוגיית תיבולו, ומשם מתחילה מסכת שאלות: איך גורמים למשטח האורז להידבק ולהתייצב על האצה, באיזו טמפרטורה מתחילים לגלגל ואיך גורמים לרול להיות יציב ולא להתפרק במעמד ההגשה?

 

>> חדש בעיר: מקום שמוקדש רק לפחמימות מושחתות

 

אם אתם משתעשעים ברעיון של הכנת סושי ביתי (וחיסכון משמעותי של כסף) ולא נרתעים מקצת עבודת חיתוך, המדריך הבא יעזור לכם להפסיק לפחד מאורז בהקשריו היפניים, ולהוציא תחת ידיכם סושי של אלופים. כדי ללמוד את תורת הכנת האורז פגשנו את ציפי גרשונוביץ', יועצת קולינארית של מסעדת פריים ובשלנית בעלת רזומה של 25 שנים במטבח היפני.

 

מכינים את הירקות והסלמון חתוכים לפני אור גפן

עם תסרוקת קארה שחורה יפנית, גינונים של גיישה ומיומנות של שף יפני, מצליחה גרשונוביץ' להפוך את הסושי לבן בית גם בקרב מי שאינו מנוסה במטבח היפני. נכון שמדובר על מלאכה מסובכת יותר מהכנת חביתה, אך ברגע שרוכשים את המיומנות הייחודית ומתאמנים פעם-פעמיים, כל העניין הופך להרבה יותר קל. הסוד, לדברי גרשונוביץ', טמון בהכנת האורז ובקיפול הסושי. בסרטון שלמעלה תלמדו איך מבשלים את האורז, באיזה כלי מומלץ להשתמש ומה הסוד לטעם האופייני המתקתק, והנה מתכון מנצח לאורז סושי ביתי.

אורז לסושי


מצרכים:

1 קילו אורז עגול לסושי

1 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

 

  • שוטפים את האורז בתוך מסננת במשך 5-8 דקות מתחת לזרם מים, עד שהמים השוטפים את האורז צלולים ולא בגוון לבן.
  • מניחים בעדינות את האורז  בתוך סיר - מומלץ בסיר חשמלי, מוסיפים את האורז, מוסיפים 3 כוסות מים ומפעילים את הסיר. אם אין סיר חשמלי, מבשלים את האורז בסיר רגיל: שמים את האורז והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את הלהבה וממתינים עם המכסה סגור במשך 10 דקות.
  • אם מבשלים את האורז בסיר חשמלי: כאשר המפסק החשמלי בסיר קופץ, משאירים את האורז בפנים עוד 15 דקות.

 

 

נוזל לתיבול האורז:

1 כוס חומץ אורז

7 כפות סוכר

2 כפיות מלח

 

 

  • מחממים על אש בינונית את מרכיבי התיבול תוך עירבוב רק עד שהסוכר והמלח נמסים. מצננים.
  • כשהאורז עדיין חם מפזרים את נוזלי התיבול על האורז ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול באמצעות כף יעודית או מרית. נזהרים לא למעוך או לשבור את האורז.
  • לפני גילגול הסושי מחכים שהאורז יתקרר, ושמרים תחת מגבת רטובה למניעת התייבשות.

 

 

אורז סושי פוטוליה
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10