אוכל
תאוות בשר: הקצב של כל המסעדות פתח מסעדה משלו
בשקט בשקט הופכים הרחובות הצדדיים של שוק הכרמל לאזור בילוי אורבני בועט. "גגה" היא המצטרפת החדשה עם בשורה מרגשת לחובבי הבשר. האם ל-M25 יש סיבה לדאגה?
האם יש ל-M25 סיבה לדאגה? גגה יח"צ

אזור הקצביות של שוק הכרמל, שתמיד נמנענו מלעבור דרכו פן נתקל בחלקים מדממים, הפך בשנים האחרונות למקום הכי נכון לאכול בו בשר איכותי בזכות M25 המצטיינת, שליכדה תחת קורת גג אחת (ושמיים) קרניבורים מכל הארץ. ביום שישי האחרון הצטרף למתחם הבשר הלוהט "גגה", בר בשר שמח, בבעלותם של שני קצבים מנוסים המחזיקים בקצביות מצליחות שעד כה סיפקו את מרכולתם למסעדות אחרות. את הבשר מספקים הבעלים, ובמטבח ניצב את השף המיתולוגי גילי פפרמן, הבעלים של "גיליס בנמל", מוסד קולינרי שסגר את שעריו לפני שנתיים, אחרי 12 שנות פעילות.

 

בין בר למסעדה, ולא לקרניבורים בלבד. גגה יח"צ

המקום החדש והלא גדול הוא סוג של בר-מסעדה, בה תוכלו לבחור לאכול בחטף על הבר "משהו בפיתה" עם כוס בירה, או לפתוח שולחן עם נתחי בשר למתקדמים או תבשיל אוסובוקו עסיסי לצד בקבוק יין. אספקת הבשרים זורמת באופן תדיר מקצביות הבעלים הסמוכות, כמו גם שלל הירקות, שמגיעים מהבסטות הצבעוניות הניצבות מרחק פסע.

דביר פייב, בנו של הבעלים משה פייב, מנהל את המקום הקרוי על שם סבא רבא שלו "גגה", קצב גם הוא.

 

>> השוק הסודי שאף אחד לא רוצה שתדעו על קיומו

 

גם השותף השני "איציק הבוכרי" הוא דור שלישי למשפחות קצבים, כך שיחד מדובר בצוות קרניבורים אמיתי, שהבשר זורם בעורקיו. התפריט רחב וכולל לצד הנתחים הרבים גם בורקס, כריכים, מנות צמחוניות ואפילו דגים. "הסטייקים פשוט מעולים, אבל ההמבורגר והקבבבורגר הן מנות דגל מיוחדות, שכל מי שטעם הבין את ההבדל", מספר דביר המנהל.

 

 

המקום להשביע בו כל תאווה בשרית יח"צ

את ההמבורגר המדובר מכינים כאן מבשר שפונדרה רך, עסיסי ואיכותי. 200 גרם משקלו והוא מוגש בלחמניה רכה שנעשית במקום ובתוכה חסה, עגבניה, בצל וחמוצים, עם או בלי גאודה או צ'דר (36 שקלים או 50 שקלים עם תוספת ומשקה).

 

>> 7 ארוחות בוקר מומלצות על הים

 

הקבבורגר עשוי מפאלדה של טלה ושפונדרה עגל, שומני במידה מועטה, ומוגש כקציצה ארוכה בלחמניית המבורגר, כשעל תקן הרוטב מתפקדת טחינה ירוקה מפוצצת בעשבים גרוסים (35 שקלים). בין מנות הרחוב הנוספות תמצאו כריך קורנביף (45 שקלים) או פרגית על האש בחצי בגט (35 שקלים). מי שחפץ בהרפתקה בשרית יוכל לבחור מרשימה ארוכה של נתחים במחירים הוגנים דוגמת 400 גרם אנטריקוט ב-130 שקלים, מנת צלעות טלה ב-120 שקלים, וגם 500 גרם פריים ריב ב-120 שקלים. המנה היקרה בתפריט היא נתח פילה במשקל 220 גרם במחיר 160 שקלים. כל הנתחים מוגשים בתוספת תפוח אדמה שנאפה בתנור, סלט או אורז עם בטטה.

 

 

לא עוד מסעדת פועלים. גגה יח"צ

למרות שמדובר במקום של בשר, גם לצמחונים יש מה לחפש כאן. לצד סביח עם חצילים באריסה, טחינה וביצה (18 שקלים), יש גם בורקסים מפתים תוצרת בית במילוי תרד או גבינה בולגרית, המוגשים עם ביצה, רסק עגבניות וזיתים (24 שקלים) או בחירה של חמישה סלטים (29 שקלים), בהם סלט עגבניות חריף, פלפל קלוי עם גבינת עיזים, ציזיקי, חצילים באריסה או סלט "רטטוי", גאוות המקום שמאחדת בין עגבניות, קישואים, גמבה, חצילים וחריף.

 

מסטייקים על האש עד לאוסובוקו עמוק טעמים. גגה יח"צ

מהחבית נמזגות בירות מוכרות כמו קרלסברג או טוברג במחיר אטרקטיבי של 15/20 שקלים לחצי/שליש, וברקע מושמעת מוזיקה ישראלית ולועזית, שהמכנה המשותף לשירי הפלייליסט הנבחרים הוא המילה שמח. למרות מיקומו באזור שוק, "גגה" מעוצב יותר כמו בר ופחות כמסעדת פועלים. בחלל הפנימי בר ישיבה רחב ונוח לאכילה, ועל המדף העליון אלכוהול מסוגים שונים. בחוץ על הרחבה פזורים שולחנות ומעליהם שמשיות וגגונים. מסביב אמנם המולת מסחר, אך ברחוב הצדדי של "גגה" שומעים בעיקר את קולות הלעיסה ומרגישים את התאווה לבשר.

 

גגה - חבשוש 31, תל אביב | שעות פתיחה בהרצה: ימים א'-ה' בין השעות 11:00-20:00. יום ו' עד הצהריים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10