אוכל
זהב שחור: המקום שמגשים פנטזיות לאוהבי השוקולד
העסקיות נדיבות בכמות וזולות במחיר, השידוכים הקולינריים לא שגרתיים ואפילו השקשוקה הטבעונית זוכה לחיזוק "חלמוני" מכיוון לא צפוי. הכירו את הפושטק החדש בדרום, וזאת לגמרי מחמאה
יגרום לאוהבי השוקולד לגרגר בהנאה. קינוח ביצת שוקולד מתן נעים

אם אתם גרים באשקלון ובזמן האחרון נתקלתם בריחות מגרים הנישאים באוויר, סיכוי סביר שלעניין אחראיות בנות הזוג רינת ויעל מור שמילוביץ', שפתחו החודש את "פושטק". למרות השם הפושטקי, מדובר במטבח חלבי-דגי שנותן מענה נכבד גם לטבעונים, כשהדגש הוא על אוכל איכותי ועדכני שחסר, לדבריהן, בעיר. כחלק מהאג'נדה הן מבטיחות לעלות את הרמה הקולינרית עם חומרי גלם איכותיים ומנות מוכרות עם טוויסטים שובבים. הערך המוסף מגיע לא רק בזכות חומרי הגלם, אלא גם ברטבים ובשידוכים השונים. הפטריות, לדוגמה, ממולאות בלאבנה ושום קונפי, והשקשוקה הטבעונית מגיעה עם "חלמוני" פולנטה. וזאת רק ההתחלה.

 

רוצות לעשות את הדברים אחרת. סלט תירס בפושטק מתן נעים

מספיק להביט קצרות ברשימת העיקריות כדי להבין שמדובר במקום שלוקח את הדברים קצת אחרת. קציצות הערוק (52 שקלים) הן גם טבעוניות וגם ללא גלוטן, אבל שום דבר בטעמן לא מרמז על כך. הן עשויות מקמח חומוס, תפוחי אדמה מגוררים, בצל מטוגן, עשבי תיבול וכמון, וממלאות את הפה בטעמים כיפיים וקופצניים. מנה נוספת ששווה להתעכב עליה היא צלחת יפה של פילה דניס, שמוגש על עלי גפן שמוכנים ומגולגלים במקום, ועליהם יוגורט עם נענע (88 שקלים). על המענה הטבעוני תענה ה"פושקארי", מנה על בסיס קוביות טופו בקארי אדום וחלב קוקוס, עם גרגרי חומוס ואורז בסמטי (68 שקלים).

 

>> החנות שבה תמצאו את כל החטיפים שחלמתם עליהם תמיד

רוצה לחדש קולינרית. פושטק מתן נעים

בוקר בטעם סלק


את "פושטק" הקימו בנות הזוג אחרי שנים של מגורים בתל אביב ועבודה במטבחים של מסעדות מצליחות כמו "שגב", "אדורה" (ז"ל), "אונמי" ו"אורנה ואלה". כשהרגישו שמיצו החליטו לחזור לדרום, להשתקע באשקלון ולהגשים חלום. 20 מקומות ישיבה מונה החלום שלהן, עם ארבעה שולחנות ברחבה החיצונית ואווירה ביסטרואית משוחררת ונעימה.

כמו בכל בית אוכל שפתוח במהלך היום, לארוחות הבוקר יש מקום של כבוד בתפריט והן שוברות את המבנה המוכרת של ביצה + לחם + ממרחים ושתייה.

 

>> אבי לוי ממאסטר שף מלמד צעד אחר צעד איך להכין שקשוקה אלוהית

 

 

צהוב שאינו חלמון. שקשוקה טבעונית בפושטק מתן נעים

"בוקר פושטק" (52 שקלים) מבוססת על המבנה הקלאסי לכאורה של שתי ביצים וממרחים, אך הממרחים הם קרם סלק, סלט חצילים "משוויאה" וכל מה שמתחשק באותו בוקר לצד "סלט שובב" המורכב מחסה, כרוב סגול, מלפפון, עגבניה בוינגרט שומשום ושקדים קלויים. השקשוקה כאן מכונה "שקשוקה אבל אחרת" (54 שקלים) ומחוזקת בלימון כבוש, זיתים סגולים ועלי מנגולד. הגרסה הטבעונית מגיע כאמור עם פולנטה על תקן חלמונים וקוביות טופו (54 שקלים).

 

הזדמנות מצוינת להכיר את אשקלון הקולינרית מחדש. פושטק מתן נעים

בשעות הצהריים מוגשות ארוחות עסקיות במחיר אחיד של 65 שקלים למנה ראשונה, עיקרית ושתייה קרה או חמה. לא משנה מה בחרתם לאכול, בסוף כל הדרכים מובילות לקינוח "ביצת שוקולד" (40 שקלים) שיגרום לאינסטגרם שלכם לעבוד שעות נוספות. בתוך כדור שוקולד מושלם וקשיח מתחבאות שערות חלבה וביניהן כדור גלידת ריבת חלב, שברי עוגיות אוראו. עם ההגשה שופכים מעל כל הטוב והמושחת הזה גאנש שוקולד חם שממיס את הכל לכדי בריכה שוקולדית מרהיבה. את הקינוח אפשר לקבל גם בגרסה טבעונית עם סורבה קוקוס מרענן, כך שאף אחד לא צריך לבהות במבט עצוב בסועד שמולו.

 

פושטק - הרצל 5, בית פרנק, אשקלון | 08-9388556

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10