אוכל
קוראים לה ליבי'ס: ביסטרו שכונתי בצהלה
בואו להכיר את ליבי'ס - ביסטרו, בייקרי וגלידריה הממוקם באזור שקט בלב השכונה העשירה והצפון תל אביבית שמציע אוכל טעים ומשודרג מבלי למכור איזו וילה
לא לפלצנים בלבד יחצ

בתי קפה ומסעדות ביסטרו בשכונות צדדיות, ליד ערים מרכזיות, מהוות בדרך כלל את לב ליבה של השכונה. במקום להכנס לאוטו, לנסוע בפקקים ולחפש מקום לאכול בו בעיר, אפשר פשוט לזרוק על עצמכם טריינינג, לנעול כפכפים ולצעוד ברגל עד המקום. שם גם פוגשים אנשים מוכרים מהשכונה והמסיבה יכולה להתחיל.

 

ומה לגבי התפריט והואכל המוצע במקום אתם שואלים? האם מדובר באותה איכות שנקבל במסעדה תל אביבי נחשבת? אז כמובן שכל מקום נבדקמ לגופו, אך מנסיון ההשקעה באוכל במקומות שכונתיים גדולה יותר, משום שמדובר בלקוחות חוזרים שמזהים איכות ולא יחזרו למקום שהם ירגישו שעבד עליהם בעיניים.

 

בשכונת צהלה היוקרתית שבצפון תל אביב, נפתח לפני כמה חודשים מקום מקסים בשם ליבי'ס. מדובר בביסטרו, בייקרי וגלידרייה והכל תחת קורת גג מעוצבת אחת. את התפריט בנתה גורו האוכל הבריא - השפית רותם ליברזון ויצרה מנות על טהרת הבריאות, מנות ללא גלוטן, כמה מנות טבעוניות וכמובן למי שאוכל הכל, ייהנה מארוחות בוקר, צהריים וערב מגוונות. בצמוד לביסטרו פועל בייקרי ליבי'ס המציע לחמי מחמצת ושאור ומבחר גודי'ס תוצרת הבית, לצד גלידריה שווה.

 

המקום ממוקם בתחילת השכונה השקטה והעשירה ומעניק תחושה של ביסטרו בלב הכפר. אמנם רוב הסועדים במקום הם מהאזור, אלך התחושה במקום לא פלצנית ועשירה מדי, אלא חמימה ובגובה העיניים. הקהל הוא מקומי בעיקר, אמהות, משפחות, ילדים ובערב על הבר אפשר אפילו לראות צעירים מהאזור.

 

 

 

 

סלט קינואה יחצ

את ארוחת הערב פתחנו בסלט קינואה מרשים שמכיל גבינות, ירק ואוכמניות עם טחינה ליד. טעמנו והתרשמנו מאד מתבשיל הבית בסגנון פרסי כולל קציצות בקר ברוטב עגבניות עם חצילים, לימון פרסי ושזיפים שחורים ומוגש לצד אורז. ביקשנו משושי בעלת המקום את המתכון, אך מסתבר שהוא שמור ביותר ומי שרוצה להנות ממנו, צריך להגיע לליבי'ס. עוד מנה ייחודית, שתפסה את לשוננו היא פסטה ברוטב סלק. גם מי שסולד מסלק, יאהב את הארומה הכמעט לא מורגשת של הירק הסגול שנעלם בתוך הגבינות, אך לא לגמרי. מתכון בהמשך.

 

אל תוותרו על המלבי הטבעוני ייחודי שעשוי מחלב קוקוס עם פירות יבשים ומי זוהר, שמספיק לפחות לשלושה סועדים וכמובן על עוגת שוקולד חמה, שמתאימה גם בימי הקיץ החמים ומזכירה שהחורף אמנם לא קרוב, אך יש למה לצפות.

 

המחירים לא זולים, אך גם לא יקרים מדי. סלטים נעים בין 38 ל 55 ש"ח, פסטות בין 40 ל 50 ש"ח ותבשילים בין 55 ל 60 ש"ח.

 

***וייסבורג 19, צהלה, ת"א

שעות פתיחה: א'-ו' 07:00-22:30.

שייק בריאות יחצ

 

  • לבשל פסטה לפי הוראות יצרן.
  • בנפרד להכין רוטב סלק: טוחנים סלק צלוי על מלח גס עם שום ושמן זית.
  • מטגנים את הפסטה עם מעט מים חמים ולאחרי דקה להוסיף 2 כפות רוטב סלק בייתי.
  • להקפיץ ולערבב למשך 5 דקות.
  • למזוג לצלחת ולפזר מעל פרמז'ן.
  • הצעת הגשה: להגיש לצד כף וחצי שמנת חמוצה ובצל ירוק קצוץ דק.

 

 

להכין בבית יחצ
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10