אוכל
גלילות בטטה ממולאות גבינה
מכירים את המנה הזאת שהאורחים תמיד מבקשים את המתכון להכנתה ואז אתם מפלבלים בעיניים ואומרים "שטויות, לקח לי שנייה"? בדיוק ככה, רק עם טוויסט בריא
נשנוש בריא ונטול רגשות אשמה יפית בשבקין

12-16 יחידות | דרגת קושי: קל | חלבי

 

מצרכים:

2 בטטות גדולות ורחבות קלופות


2 גלילים של גבינת עיזים


1/2 כוס פטרוזיליה\ בזיליקום קצוץ


4 כפות שקדים טחונים


1/2 כפית מלח


2 שיני שום כתושות


חצי כפית פלפל שחור


 

מצרכים לרוטב:


3 עגבניות מגוררות


1 כפית מלח


1/2 כפית פלפל שחור


1 כפית סוכר


1 כף פפריקה


3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • פורסים פרוסות דקות לאורך של בטטה בעזרת מנדולינה.
  • מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים במעט שמן, אופים ב- 180 מעלות עד שהן משחימות מעט ומתרככות- כ- 20 דקות.
  • מערבבים יחד את הגבינות עם הירק, השום, המלח והפלפל.
  • מניחים בקצה של כל עלה בטטה כף מהמלית ומגלגלים.
  • מניחים בתבנית בינונית במרווחים.
  • ערבבים את מרכיבי הרוטב ומפזרים מעל כל גליל בטטה.
  • אופים כ-25 דקות.

 

 

יפית בשבקין
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10