אוכל
הגרסה הבריאה והממכרת: לחמניות בטטה
היכונו לניחוחות המדהימים שיתפשטו בבית - לחמניות רכות ומתקתקות מקמח ושמרים עם מעטה גרעיני דלעת פריכים
התמכרות בטוחה. לחמניות בטטה בריאות יפית בשבקין

12 לחמניות (פרווה)

 

מצרכים:

3 כוסות קמח


1 כף שמרים יבשים


1 כף סוכר


1 בטטה מבושלת ומרוסקת


1 כוס מים פושרים ועוד חצי כוס לפי הצורך


3 כפות שמן זית


1 כפית מלח


1 כפית פלפל צי'לי גרוס - לא חובה מומלץ

 

לציפוי:


1 ביצה טרופה


גרעיני דלעת קלופים

 

 

 

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו לישה או בקערה עמוקה מניחים קמח, סוכר ושמרים, מערבבים יוצרים גומה ומניחים בתוכה בטטה מרוסקת, כוס מים, שמן זית, מלח וצ'ילי גרוס, מתחילים ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ויחסית דביק, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
  • מעבירים לקערה משומנת ומכסים את הקערה.
  • מתפיחים כשעה ועל משטח מקומח היטב מניחים את הבצק ללישה ידנית קלה, יוצרים כדורים בגודל של תפוז קטן ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה במרווחים של כ- 3 ס"מ .
  • מצפים בביצה טרופה ומקשטים בגרעיני דלעת.
  • מתפיחים כחצי שעה ואופים בתנור כ-25 דקות.

 

>> לעוד מתכוני בטטה מנצחים - לחצו כאן

 

יפית בשבקין
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10