אוכל
גראטן תפוחי אדמה ובטטה
פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ובטטה כתומה ומתוקה שמבלות יחד בתנור עם חמאה ושמנת כדי ליצור תענוג אמיתי בפה. לגרסה קלילה יותר ניתן להחליף 1/2 מהשמנת המתוקה במים או בחלב
להתמכר מהביס הראשון. גראטן בטטה ותפוחי אדמה נמרוד סונדרס

4-5 מנות, תבנית בגודל 20X30 או גודל דומה

 

מצרכים:

3-4 בטטות בגודל בינוני, קלופות


2-3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים


50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות


עלים מ-10 גבעולי טימין


1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן (ניתן גם להשתמש בשמנת לבישול 15%)


50 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת


מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • פורסים את הבטטה ותפוחי האדמה לפרוסות דקות בעזרת סכין, מנדולינה או מעבד מזון עם להב פריסה.
  • שמים את הפרוסות בקערה גדולה, מוסיפים את עלי הטימין, החמאה והשמנת המתוקה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • מעבירים את תכולת הקערה לתבנית ומשטחים ליצירת שכבות של פרוסות תפוחי אדמה ובטטות. מכסים את התבנית בנייר אפייה ואוטמים בעזרת רדיד אלומיניום. מכניסים לתנור ואופים כשעה, עד שתפוחי האדמה והבטטות רכים לחלוטין (מסירים בזהירות רבה את הכיסוי ובודקים בעזרת מזלג).
  • מסירים את הכיסוי, מוסיפים את גבינת הפרמזן וממשיכים לאפות עוד 15 דקות נוספות עד שהחלק העליון של המאפה מזהיב מעט. מוציאים, נותנים לגראטן להתקרר 15 דקות ואז חותכים ומגישים. המאפה נשמר בקירור שלושה ימים, מומלץ לחמם חזרה בתנור או במיקרוגל.

 

 

נמרוד סונדרס

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10