אוכל
טיול טעים במזרח: קארי צמחוני עם בטטות וטופו
טוויסט למנה התאילנדית המפורסמת, שמקבלת חיזוק של קוביות בטטה וחמאת בוטנים, שמסמיכה ומעשירה את טעמו ומרקמו של הרוטב. כדאי להגיש יחד עם אורז שיספוג את כל הטוב הזה
ממלא את הגוף באנרגיה כתומה. קארי בטטות צמחוני נמרוד סונדרס

מצרכים ל 3 מנות:


לבטטות והטופו:

2 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות


4-6 כפות שמן זית או שמן קוקוס


1/2 חבילה טופו קשה, חתוך לקוביות

 

לקארי:

2 כפות ממרח קארי אדום


1 כף גדושה חמאת בוטנים


2-3 כפות רוטב סויה


1 חבילה (400 מ"ל) קרם קוקוס

 

להמשך המנה:

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות


חופן (בערך 100 גרם) אפונה קפואה, אין צורך להפשיר


חופן עלי תרד, קצוצים גס


מלח


1 פלפל חריף אדום, פרוס דק (רשות)


עלי בזיליקום, להגשה

 

אופן הכנה:

 

  • מחממים את שמן הזית או הקוקוס בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים מעל להבה גבוהה 4-5 דקות, עד הזהבה קלה. מוסיפים 1/2 כוס מים, סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה בינונית 10 דקות עד שהבטטות רכות אבל לא נימוחות.
  • מוציאים לצלחת. מוסיפים עוד שמן לסיר, מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים מעל להבה גבוההה 4 דקות אגב בחישה עד הזהבה. מוציאים לצלחת.
  • שמים בסיר את חמאת הבוטנים, ממרח הקארי ועוד קצת שמן. מטגנים מעל להבה גבוהה כדקה, עד שהממרח הקארי מפיץ ניחוח.
  • מוסיפים את קרם הקוקוס, רוטב הסויה ו-1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את האפונה הקפואה והבצל הסגול (כן, מוסיפים אותו בשלב זה וכך הוא יוצא פריך ומתקתק) ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל חום גבוה כדקה. טועמים ומתקנים תיבול עם רוטב סויה או סוכר חום לפי הטעם.
  • מחזירים פנימה את הבטטה, הטופו ועלי התרד. מבשלים יחד 30 שניות ברתיחה חזקה.
  • מחלקים לקערות הגשה. מעטרים בעלי בזיליקום טרי ובפרוסות צ'ילי עם רוצים. כדאי להגיש יחד עם אורז.

 

 

נמרוד סונדרס

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10