אוכל
הנשנוש המושלם: כדורי בטטה וגבינה
למרות המראה הדומה, לא מדובר בפלאפל. כדורי הבטטה הפריכים ממולאים בגבינה נמסה ומתפקדים על תקן תוספת לא שגרתית או נשנוש שאי אפשר להפסיק לכרסם
נמרוד סונדרס

מצרכים ל 4 מנות:

 

3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות גס


1/2 כוס קמח לבן


2 ביצים


מלח ופלפל שחור גרוס


200 גרם גבינה צהובה, מגוררת


1 כוס פירורי לחם


שמן, לטיגון עמוק


להגשה:

שמנת חמוצה או יוגורט


בצל ירוק או סגול, קצוצים דק

 

אופן הכנה:

 

  • שמים את הבטטות בסיר, מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. ממשיכים לבשל מעל להבה בינונית 20-25 דקות עד שהבטטות רכות. מסננים ומועכים לפירה.
  • נותנים למחית הבטטות להתקרר ואז מוסיפים את הקמח, הביצים המלח והפלפל והגבינה הצהובה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם התערובת מרגישה רטובה מדי, מוסיפים עוד קמח.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים את התערובת למקרר לשעה עד התייצבות קלה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • שמים את פירורי הלחם בצלחת שטוחה. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדורים מהתערובת ומצפים מכל הכיוונים בפירורי הלחם.
  • מניחים 3-4 כדורים בשמן החם ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  • מגישים יחד עם שמת חמוצה או יוגורט סמיך ובצל קצוץ דק.

 

 

להכנה בתנור:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות. במקום לטגן מסדרים את כדורי הבטטה (לאחר הציפוי בפירורי לחם) על תבנית עם נייר אפייה.
  • מברישים כל כדור במעט שמן. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות עד הזהבה.
  • מגישים מיד, יחד עם שמנת חמוצה או יוגורט.

 

 

קשה להפסיק לכרסם. כדורי בטטה פריכים נמרוד סונדרס

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 

>> למתכונים וטיפים נוספים - לחצו כאן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10