אוכל
הדור הבא של הבורקס: שבלולי פילו ובטטה
כמו בורקס, רק הרבה יותר אלגנטי ופשוט להכנה: מאפה שחום ופריך במילוי מושחת של גבינות ובטטה רכה ומתקתקה. תתכוננו להתמכר

8 יחידות בינוניות | רמת קושי: חלבי- קל

 

מצרכים:


1/2 חבילה של עלי פילו שהופשרו לילה במקרר


1 בטטה גדולה מאוד או 2 בינוניות מבושלות וקלופות


1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה


1 בצל קצוץ


1/2 כוס גבינת פקורינו מגוררת


1 מלח


1/2 כפית פלפל שחור


שמן זית למריחה

 

 

לציפוי:


1 ביצה טרופה


שומשום

 

 

פריכים ומפתים. שבלולי פילו במילוי בטטה יפעת בשבקין

אופן ההכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים יחד את הבטטה עם הפטרוזיליה, הגבינה המלח והפלפל.
  • מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים בשמן, מקפלים לחצי ומשמנים שוב, מניחים מהמלית בקצה העלה המקופל, מגלגלים ואז מגלגלים לשבלול.
  • מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בביצה ושומשום ואופים כ-30 דקות.

 

 

יפעת בשבקין
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10