אוכל
בלי רגשות אשמה: קרמבו מהחלומות בפחות מ-160 קלוריות
בלי שום תוספת תעשייתית אבל עם המון קצף אוורירי ושכבת שוקולד דקה ופציחה, הקרמבו הביתי הזה הוא קינוח דיאטטי מושלם ונטול רגשות אשמה

למרות שהוא נראה מסובך, קרמבו הוא אחד הקינוחים הכי קלים להכנה והכי מרשימים שיש. ההכנה דורשת לא יותר משעה והתוצאה היא קינוח מושלם שכולם מתעלפים ממנו מעונג. נכון שצריך להפעיל מדחום סוכר, אבל אפקט ה"וואו" שווה את התוצאה.

 

קרמבו מהחלומות בפחות מ-160 קלוריות


המתכון מתוך ספר המתכונים "עד 160 קלוריות" שכתבה רויטל פדרבוש

(12 קרמבואים)

 

מצרכים:


לתחתית
12 ביסקוויטים עגולים


לקצף חלבונים


3 חלבונים


¾ כפית חומץ


¼ כפית מלח


½ כוס (120 מ״ל) מים


1 כוס (200 גרם) סוכר


1 כפית תמצית וניל

 

לציפוי
100 גרם שוקולד מריר


2 כפות28) גרם) שמן קוקוס


אופן ההכנה:

  • מרפדים בנייר אפייה את הקופסה או התבנית שבה מאחסנים את הקרמבו ומסדרים בה את הביסקוויטים.
  • שמים את החלבונים, החומץ והמלח בקערת המיקסר.
  • בסיר קטן מביאים לרתיחה חזקה את המים והסוכר, מפעילים את מדחום הסוכר ומבשלים עד שהסירופ מגיע ל־120 מעלות. לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית למשך כ-2 דקות, עד שנוצר קצף.
  • מעלים את מהירות המיקסר למקסימום ומוזגים את סירופ הסוכר הרותח בזרם דק תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף 5 דקות נוספות עד שהקערה כבר לא רותחת למגע, מקפלים פנימה את תמצית הווניל.
  • מעבירים את הקצף לשק זילוף עם פייה חלקה ומזלפים קצף על כל ביסקוויט. מקפיאים למשך 4 שעות לפחות.
  • ממיסים את השוקולד בקערה המונחת מעל סיר מים רותחים (בן מארי) או במיקרוגל בכמה הפעלות קצרות. מוסיפים את שמן הקוקוס (אם הוא נוקשה, מחממים במיקרוגל) ומערבבים היטב.
  • מוציאים את הקרמבו מהמקפיא ובעזרת מברשת סיליקון מברישים שכבה דקה של שוקולד על כל קרמבו. מגישים קפוא.

 

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10