אוכל
פאד קימאו בקר: הגרסה האסייתית לפסטה בולונז
אם מאסתם בנודלס המסורתי, הנה שבירת שגרה טעימה שגם ילדים יטרפו בשמחה: בשר טחון שחובר לרוטב מתקתק ואטריות מיוחדות בעלות מרקם כיפי במיוחד

המנה הזאת הזאת שייכת לאגף הפחות מוכר של המוקפצים המסורתיים. את הנודלס מחליפות אטריות אורז רחבות, שמרקמן החלקלק המיוחד מוסיף אופי למנה ומקליל אותה. השילוב בין הבשר הטחון לרוטב מתקתק יוצאר גרסה אלטרנטיבית לבולנז המוכר, שגם ילדים יטרפו בשמחה.

 

המתכון באדיבות לאון לאוגנקי, שף ראשי של "רשת ג'פניקה"


מצרכים:


150 גרם בשר בקר קצוץ


50 גרם פטריות חתוכות לרבעים


70 גרם פרחי ברוקולי


30 גרם בצל ירוק


200 גרם אטריות אורז, מושרות במים קרים למשך שעה


30 גרם פלפל אדום לרצועות


1 כפית שום כתוש


2 כפיות סוכר


2 כפיות רוטב סויה


חצי כפית סויה כהה


1 כפית צ'ילי מתוק


חצי כפית ג'ינג'ר טרי טחון


30 מ"ל שמן סויה


100 מ"ל ציר עוף/ מים

 

אופן הכנה:

  • מוזגים את שמן הסויה למחבת עמוקה או ווק חם.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך 20 שניות תוך ערבוב.
  • מוסיפים שום כתוש, ג'ינג'ר ואת הירקות למעט הברוקולי.
  • מוסיפים את הסוכר, סויה, סויה כהה ואת הצ'ילי המתוק. ממשיכים בטיגון למשך כמה דקות.
  • מוזגים פנימה את ציר העוף או לחילופין מים ומערבבים.
  • מוסיפים את אטריות האורז, הברוקולי וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
  • מוציאים את המנה מהמחבת, קוצצים בצל ירוק ומפזרים מעל.

 

 

מנה צבעונית שגם ילדים יאהבו. פאד קימאו בקר שי בן אפריים
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10