אוכל
טעמים סביב לה: ארוחות הבוקר הטובות בירושלים
אגז בנדיקט עם תוספות מושחתות, ארוחה יוונית עם מאפה תרד שפריכותו נשמעת למרחקים ומסעדה עם תפריט חצוף שיעצבן לא מעט אנשים. מצאנו את מנות הבוקר הכי טובות בבירה
הפריכות בכל מקום. כריך קראנצ'י סלמון מעושן בקפה קדוש גיל גוטקין

קלישאה או לא, בתקופה שבה המעלות מסרבות לרדת והלחות מסרבת להתפוגג, ההבטחה "אוויר הרים צלול כיין" נשמעת מפתה מתמיד, וגם מתקיימת והופכת עבור המטייל ברחובות ירושלים את הקיץ הישראלי לקצת יותר נסבל.

 

יש המון סיבות להגיע לירושלים, ואנחנו כאן בשביל להוסיף עוד אחת. אם עד עכשיו סיפקתם את היצר הקולינרי בשוק מחנה יהודה או במוסדות הקולינריים המוכרים דוגמת צ'אקרה ומסעדת מחניודה, הנה שבירת שגרה מרעננת: בראנצ'ים וארוחות בוקר יצירתיות, כשברקע נופים מרהיבים וטעמים שמשאירים את ההרכב המוכר של חביתה + סלט + ממרחים הרחק מאחור.

 

>> מצאנו את אחת השווארמות הטובות בארץ, ולא תאמינו ממה היא עשויה

 

בזכות הנוף ומנת הבוקר המתוקה: בראסרי עין כרם


שכונת עין כרם היא אחת מהשכונות היפות ביותר בירושלים, ומשלבת טבע, היסטוריה וקולינריה טובה. בתוך מבנה אבן מרשים בלב בליבו של האזור הפסטורלי שוכן "בראסרי עין כרם", הצופה העמק הנפרש מתחת לשכונת עין כרם מערבה. שפית לירז שדה העומדת בראש המקום החליטה לשבור את מבנה הארוחה החשובה ביום ולהפוך את החוויה הקולינרית למעניינת יותר באמצעות שילוב בין מתוק ומלוח והוצאת מנות הביצים מהקשרן המוכר. מנת הדגל שפותחת את הבוקר עם חיוך סכריני מתוק היא ברד פודינג (58 שקלים) העשוי חלה או בריוש עם בננות נוטפות עסיס, פקאנים מסוכרים ותלולית מרעננת של שמנת חמוצה מושלגת באבקת סוכר.


מי שמעדיף לפתוח את הבוקר בטעמים מלוחים יותר, יוכל למצוא גם מנות קלאסיות כמו האגז בנדיקט (58 שקלים) שמוגש כאן עם אינגליש מאפין, שעליו אפשר לערום אספרגוס, תרד או חזה אווז מעושן. את אותה כמות של כולסטרול משמח תמצאו גם במנת קרואסון קממבר (44 שקלים), שכשמו כן הוא: קרואסון חמאתי ורב עלים במילוי קממבר בשלה חצי נמסה, עם ריבת עגבניות שרי מתקתקה ורוקט פריך. במקום קיימות גם אופציות קלאסיות ושמרניות יותר, אבל אנחנו בעד הברד פודינג שובר השגרה.

מתי מוגש הבראנץ': ימים ה'-ש' בין השעות 09:30-11:30

איפה: מעיין 15, עין כרם, ירושלים

 

 

לפתוח את הבוקר עם זריקת סוכר. בראסרי עין כרם אפיק גבאי

ביקור זריז ביוון: מסעד נחמן


מי שלא ביקר בנחלת שבעה בירושלים, כאילו לא ביקר בירושלים בכלל. האזור הקטן אותנטי ושוקק וחיים, ומקבץ כמה מוסדות קולינריים שמצדיקים הגעה במיוחד. אחת מהן, השוכנת בכיכר המוסיקה היא "נחמן" החלבית בניצוחה של השפית רחל דבח. התפריט במקום מורכב ממנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן, לצד ארוחות בוקר ובראנצ'ים חובקי עולם, המוגשים עד שעות אחר הצהריים המאוחרות. מחיר ארוחות הבוקר אחיד ועומד על 58 שקלים, וכולל גם מיץ סחוט טרי, משקה חם, סלסלת לחם ומאפים, חמאה וקונפיטורה ביתית.


למי שלא הספיק לטוס ליוון השנה ורוצה לפגוש את הטעמים המיוחדים המזוהים עם המטבח היווני, מוזמן לנסות את ארוחת הבוקר היוונית, המורכבת מספנאקופיטה, מאפה פילו במילוי תרד, גבינות וביצה קשה מגורדת, לצד סלט יווני, זיתי קלמטה וצזיקי "ביי דה בוק". יש גם ארוחת בוקר ישראלית מסורתית, אגז בנדיקט אמריקני עם סלמון מעושן ותרד מוקרם, מאפה טבעוני על בסיס ירקות מתחלפים וגם מנת פרנצ' טוסט מושחתת עם קרם פרש, מייפל ופירות.


מתי מוגש הבראנץ': ימים א-ו בין השעות 09:00-16:00 | כשר למהדרין - הרבנות ירושלים

איפה: מבוא בית דוד 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה

 

טעמים חובקים עולם. ארוחת בוקר בנחמן אתי נמיר

בזכות הבצקים והחיבה לחמאה: קפה קדוש


רבות נאמר על אחד מסמליה הקולינריים של העיר, והרוב נכון. בית הקפה שהתחיל את דרכו כקונדיטוריה קטנה בשנת 1967, מתפקד כיום כמסעדה לכל דבר עם מנות חלביות וצמחוניות וויטרינת מתוקים שקשה מאוד להישאר אליה אדישים.

 

כמו רוב המנות, גם כאן הארוחות נושקות לעולם הבצקים עם גרסאות מתוחכמות למנות מוכרות. כזה הוא למשל הקרוק מדאם פרנץ' טוסט (56 שקלים), שעשוי מזוג בריושים מטוגנים, האחד ממולא בגבינת גאודה והשני בגבינת סנט מור. מעליהם שכבת בשמל שנותן מעט מתיקות למנה. לצד שניהם מוגשות ביצי עין עם סלט עלים, סלק ותפוחים ברוטב סילאן.

 

אותו בצק - גאוות המקום - מככב גם במנת ה"בוקר על עלים" (56 שקלים), המורכבת מביצים עלומות על טארט בצק עלים, ממולא בגבינת ריקוטה עגבניות שרי ועגבניות מיובשות. מעל כל זה מגיעים הולנדז וסלט ירקות. לא פחות מ-11 ארוחות מוגשות כאן, כך שכמעט כל תשוקה או העדפה תמצא כאן מענה, רק קחו בחשבון שבשל פופולריות המקום ייתכן ותאלצו להמתין קצת עד שתגיעו לביס המיוחל.

 

מתי מוגש הבראנץ': החל מ- 07:00 ולאורך כל שעות פעילות המקום.

איפה: שלומציון המלכה 6, ירושלים

 

 

מקדש לאוהבי בצקים. קפה קדוש גיל גוטקין

המפלט השכונתי הרגוע: שושקפה


שושקפה הוא בית קפה שכונתי הפועל כבר עשור בלב שכונת רחביה הירושלמית. הייחודיות שלו נעוצה באווירה הביתית, הרגועה והנעימה, ובלקוחות הקבועים ששומרים על נאמנות כבר שנים. יכול להיות שזהו מראה הרטרו ויתכן שאלו הספות המזמינות, אבל התוצאה היא תחושה ביתית נטולת פאסון או מאמץ.

 

אחת ממנות הדגל במקום היא השקשוקה הירוקה (60 שקלים) על בסיס תרד, שמגיעה עם רוטב בשמל וגבינת מוצרלה, לצד שלושה מטבלים, לחם שאור כפרי, סלט ירקות, שתיה קלה ושתייה. חוץ מהמנה הירוקה מוגשות במקום עוד שש ארוחות לבחירה, כולל "בוקר כפרי" (58 שקלים), מנה שכולה בריאות, הכוללת אומלט עם בטטה, גבינת עיזים, עגבניות שרי ועירית, סלט ירוק, מטבלים, שני משקאות וגם לחם שאור פריך.

 

שעות פעילות: בכל ימות השבוע בין השעות 08:00-18:00

איפה: קרן הקיימת לישראל 31, שכונת רחביה, ירושלים

 

בזכות השקשוקה עטורת הפרסים: תמול שלשום


כשנכנסים לבית הקפה הוותיק הזה, מרגישים כאילו נמצאים בתוך סלון מימים עברו. המרצפות המצוירות, הקירות המקושתים והספרים שנמצאים בכל מקום עליו פונה העין, נותנים תחושה של בית עתיק בו מתגוררים תולכי ספרים. חוץ ממסעדה, המקום הוא מעיין מרכז רבות ומופיעים בו מיטב הסופרים והמרצים בארץ, לצד הופעות מוזיקה חיה.

 

התפריט חלבי, צמחוני וכולל גם דגים וארוחות בוקר מגוונות, כולל מנת שקשוקה ברוטב פלפלים קלויים (57 שקלים), שאף הוכתרה על ידי מדריך התיירות היוקרתי LONELY PLANET כאחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם. חוץ ממנה יש גם שקשוקה בלאדי עם פלפל קלוי וחציל קלוי (57 שקלים), שקשוקה טבעונית בה מוחלפות הביצים בטופו (55 שקלים) וגם מנת נישנושי בוקר (49 שקלים) עם מטבל לאבנה עם פלפלים עם זעתר, קציפת מוס עגבניות, טחינה צהובה, טפנד זיתים, פסטו, קוביות גבינה עיראקית עם לחם לטבילה, מאפה הבית, סלט ירוק ומשקה (49 שקלים). את כל הטוב הזה אפשר ללוות עם אחד הספרים שנמצאים בכל מקום, ולספוג אווירה ירושלמית במיטבה.

 

מתי מוגש הבראנץ': ימים א'-ו' בין השעות 08:30-12:00
איפה: רחוב סלומון 5, נחלת שבעה, ירושלים

 

ספר ופחמימה הם השילוב המושלם. בית קפה תמול שלשום איוון טיכיינקו

בשבחי הבייקון: מנזה


במרחק פסע מהמוסד האקדמי "בצלאל" תמצאו את אחת המסעדות החצופות בירושלים. לא רק שהמקום פתוח בשבת, אלא שב"מנזה" בייקון הוא חבר ונמצא בלא מעט מהמנות, כולל התרועעות עם חברתו הטובה: צ'דר צהבהבה. המנות העיקריות מחברות בין הצמחוני, הקרינבורי והטבעוני, אך ארוחות הבוקר דוגלות בעיקר באג'נדת ה"מושחת" עם חיבה יתרה לכולסטרול ופחמימות.


לצד קרוק מסייה (עם בייקון, אלא מה?) ובוקר ישראלי (46 שקלים), תמצאו כאן בוריטו פתוח (48 שקלים) עם ביצי עין, גוואקמולי וסלסת עגבניות, טוסט בייקון (40 שקלים) במילוי צ'דר ובייקון עם סלט קצוץ בצד, וגם כמה מאפים עתירי חמאה או שוקולד, עם הפצעה של מנה בריאה בדמות מוזלי על בסיס יוגורט עיזים (23 שקלים). את כל מנות הבוקר אפשר לחסל עם אחד מקוקטיילי הבוקר המעוררים.

 

שעות פעילות: ארוחות הבוקר מוגשות בכל ימות השבוע בין השעות 08:00-12:30
איפה: בצלאל 10, ירושלים

 

המקום הנכון לחטוא בו. מנזה אפרת ליכטנשטט
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10