אוכל
מתכון לראש השנה: סלט בטטה, שעועית שחורה ואבוקדו
יש סלטים, ויש סלטים שהם ארוחה שלמה עם כל אבות המזון הנכונים, מרכיבים שוברי שגרה ומראה אלגנטי שמקפיץ בכמה רמות את שולחן החג
כל הבריאות בקערה אחת. סלט בטטה, שעועית שחורה ואבוקדו פוטוליה

הסלט הזה הוא פצצת בריאות מהלכת, שמגוונת את שגרת סלטי הירקות עם קטניות מלאות בחלבון, אבוקדו בריא ובטטה מתקתקה שעושה את כל ההבדל. התוצאה היא קערה אלגנטית וצבעונית שמתפקדת על תקן מנה בפני עצמה או כתוספת יצירתית למנה העיקרית על שולחן החג.

 

3 מנות | דרגת קושי: קל | פרווה

 

מצרכים:


לבטטות:
2 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות (בגודל 1 ס"מ בערך)


2-3 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


לסלט:
1 אבוקדו, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות


1 כוס שעועית שחורה מבושלת


1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות


חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה גס


3-4 כפות שמן זית


מיץ לימון, לפי הטעם


מלח ופלפל שחור גרוס

 

 

 

אופן ההכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה.
  • מזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים (אפשר גם לערבב בקערה ומשם לסדר בתבנית).
  • אופים כ-20 דקות, או עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין ומזהיבות בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.
  • בקערה גדולה מערבבים את הבטטה האפויה עם כל המצרכים לסלט. מתבלים לפי הטעם ומגישים.

 

 

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10