אוכל
הכניסה לסושי אסורה: המסעדה היפנית הזאת שונה מכל סושיה שבה ביקרתם
כשבחורה יפנית מחליטה לפתוח מסעדה בארץ בלי סושי, ראמן או אודון, ולהקדיש את הבישולים למנה אחת בלבד, סימן שמשהו טוב עומד לקרות
טעמים נאמנים למקור. יאקי דון של מנאמי מנאמי אונו

אין כמו אוכל חם, מפנק וטעים של אמא, על אחת כמה וכמה אם היא אמא יפנית. כזו בדיוק היא מנאמי אונו, יפנית שהגיעה לישראל לפני 11 שנים, ומאז ממכרת בהדרגה את הישראלים לטעמים מארץ השמש העולה. ב"אוקאסאן", המסעדה היפנית החדשה שלה שתפתח בשלישי הקרוב (19.9) לא תמצאו סושי, ראמן או אודון. האוכל של אונו מבוסס על מנה שאמה הכינה לה ושמיליוני יפנים אוכלים בהנאה כל יום: דונבורי, קערת אורז ועליה תבשיל בקר או עוף, אם תרצו - המקבילה היפנית לאוכל ביתי-עדתי של אמא או סבתא שיודעות לבשל ממש טוב.

 

>> מרוסטביף מרשים ועד חלת דבש חגיגית: מתכונים מנצחים לראש השנה

 

בלי סוללת יחסי ציבור או פייסבוק שחורך את הפיד, מתכוננת בשקט בשקט אונו לפתיחה, מכינה שוב ושוב את המנות, טועמת, מתקנת וגם תוהה איך יגיב החך הישראלי לטעמים, לתבלינים ולמרקמים שעליהם גדלה. שלוש מנות בלבד יוגשו בשלב זה במסעדה הקטנה שלה שתיפתח באזור הכרמלית בתל אביב: ג'יו דון gyu don, תבשיל של בקר בסויה מתוקה ובצל; אויאקו דון oyako don, פרגית עם בצל וביצה מקושקשת שמסמיכה את הרוטב העשיר; וגם yaki buta don, פרוסת חזיר בבישול ארוך עם סויה, שגם עוברות טיגון קצר כדי להפוך לשחומות ופריכות. כל המנות יעלו 35-45 שקלים ויוגשו על אורז יפני לצד חמוצים מסורתיים, כך ששובע הוא חלק בלתי נפרד מהקונספט כאן.

 

מנאמי אונו בפעולה:

 

צחוקים במטבח של אוקאסאן #יפניבשפירא

A post shared by Okasan Home Kitchen (@okasanhomefood) on


"אוקאסאן" תפעל בקונספט של פאסט פוד ביתי, שאפשר לקחת הביתה או לאכול במקום, ואחרי תקופת הרצה ולמידת תנאי השטח, תוסיף אונו עוד כמה מנות לתפריט, לצד מנות טבעוניות וקינוחים, כולל בירה יפנית ובהמשך גם תה חיטה מסורתי שיוכן במקום. את שותפה למסעדה יתכן שאתם מכירים מענקית הבשרים והמשקאות "חינאווי". תאופיק חינאווי מכיר את השוק האסיאתי מקרוב, ובבעלותו מכולת סינית באזור הכרמלית, ועד לפני כמה שנים גם מסעדה סינית קטנה שהגישה דים סאם. כשהמכולת עברה מקום והמסעדה נסגרה, החל להתגעגע לאוכל האסייתי. את אונו הכיר במקרה דרך חבר משותף, והאהבה למטבחי אסיה יחד עם הרצון לייצור מקום אותנטי הובילה לשותפות.

 

>> איזו עוגת דבש את חייבים להכניס הביתה?

 

למרות השוני בין הטעמים של "כאן" ו"שם", המנות באוקאסאן יוגשו בדיוק בצורה נאמנה למקור, בדיוק כפי שהן מוגשות ביפן, עם אפס אדפטציה לחיך הישראלי. יודעי חן כבר הספיקו ליהנות מהדונבורי של אונו בערבי בישול יפני שהיא מקיימת מפעם לפעם, ומי שטרם טעם עוקב באדיקות אחרי חשבון האינסטגרם של הבשלנית הצעירה, שמתעדת את תבשיליה היפניים בישראל לצד מסעות קולינריים מגרים ביפן.

 

תכף יהיה כאן באן דלעת:

 

KABOCHA MAN באן עם מילוי דלעת יפני

A post shared by Okasan Home Kitchen (@okasanhomefood) on


היות שהפרויקט הקולינרי הוא קטן ונסיוני כרגע, בשלב הראשון המסעדה תהיה פתוחה רק לצהריים אך בהמשך יתקיימו במקום ערבי איזקאיה סודיים עם מנות קטנות ומסורתיות שהופכות מצוין עם אלכוהול ומתאימות לחלוקה. אם יש בכם סקרנות וחיבה לאוכל היפני ופחות סבלנות לתור ארוך, תופעת לוואי של ההתנפלות הצפויה, זה הזמן להסתער ולהתאהב בקסם היפני מקרוב.

אוקאסאן - דניאל 25, תל אביב. ביום שלישי המסעדה תפתח את שעריה לאירוע פופ אפ חד פעמי וחגיגי לפני הפתיחה הרשמית. המסעדה עצמה תיפתח אחרי החגים ותפעל בימים ב'-ה' בין השעות 11:00-17:00 וביום ו' בין השעות 11:00-16:00

 


 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10