אוכל
ואוו בצלחת: סלט צ'אנה מסאלה עם חומוס, קוקוס ורימון
הסלט הזה ממש לא מתאים לכל אחד, אבל אם אתם מחפשים טעמים חדשים ושוברי שגרה ומאסתם בעלים ירוקים, אתם חייבים לתת צ'אנס לשילוב המרענן הזה
סלט צ'אנה מסאלה: חומוס, קוקוס ורימון סטודיו אנג'י

המתכון באדיבות גל ברזילי, שף רשת המסעדות הטבעוניות "לודנס אקספרס".

 

סלט צ'אנה מסאלה : חומוס - קוקוס - רימון

 

מצרכים:

 

2 כפות שמן קוקוס (אפשר גם שמן אחר שאוהבים)


2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים


כפית מחוקה גרגרי חרדל שחור


חצי כפית זרעי כמון שלמים


2 כפות קוקוס טחון


כפית זרעי כוסברה טחונים


¼ כפית כורכום


½ כפית מחית תמרינדי מומסת בשלוש כפות מים/ 1 כפית מיץ לימון


1כפית מחוקה מלח


1/4 כוס עלי כוסברה


3 כפות בצל סגול קצוץ דק


3 כפות גרגרי רימון


מעט צ'ילי ירוק חריף פרוס דק (לפי הטעם)

 

אופן הההכנה:


 

  • מטגנים את זרעי החרדל השחור והכמון בשמן הקוקוס עד שהם מתחילים להתפצפץ כמו פופקורן.
  • מוסיפים את הכוסברה יבשה, הכורכום ואת שבבי הקוקוס, מנמיכים להבה ומטגנים עד להשחמת הקוקוס (כחצי דקה).
  • מוסיפים את גרגרי החומוס, המלח ומחית התמרהינדי ומבשלים תוך כדי ערבוב עדין כ-5 דקות לספיגת טעמים. מניחים לצינון.
  • לפני ההגשה מערבבים עם גרגרי הרימון, עלי הכוסברה ופרוסות צ'ילי ירוק.

 

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10