אוכל
בעקבות תחקיר הביצים הגדול: כך תצרכו ביצים בצורה בטוחה
יש הרבה סיבות לפחד מביצים אחרי התחקיר ששודר הערב ב"עושות חשבון", אבל אם תהיו צרכנים נבונים ותקפידו על שיטות האחסון והבישול המובאות כאן, תוכלו לצרוך ביצים באופן בטוח ואף טעים. לגזור, לשמור ולהעביר למי שצריך

אחסנו נכון


למרות שהביצים מגיעות בקרטון ייעודי, מומלץ לאסן אותן במקרר רחוק מחומרי גלם אחרים דוגמת ירקות, דגים או בשר, ובתוך קופסה אטומה או פלסטיק מכוסה שיימנע מהחיידקים להתפזר במקרר ולהגיע למזונות אחרים. קופסה אטומה אף תשמור על הביצים טריות ככל האפשר ותמנע מריחות או לחות באוויר להשפיע עליהן.

 

תבניות ביצים פסולות למאכל שנתפסו בשוק בחדרה דוברות המשטרה

בחרו נכון את טכניקת הבישול


נכון שביצי עין הן דבר נהדר וחלמון נוזלי מעשיר כל מאפה שאליו ישתדך, אבל רצוי מאוד להעדיף ביצים שטוגנו ממושכות עד לקרישת החלמון ולהמעיט בצריכת ביצים רכות. חלמון רך שלא עבר בישול עלול להכיל חיידקים ולסכן את האוכלים אותו, לא משנה אם מדובר בפעוטות או במבוגרים. הביצים הבטוחות ביותר למאכל הן ביצים קשות, אומלט או חביתה או ביצה מקושקשת שמבושלת היטב.


>> רוצים להכין את הדבר המתוק הזה בבית? המתכון כאן

 

אפשרויות נהדרות למשחק טעים. פרצופי ביצה קשה נועם פריסמן

בידקו והתאפקו


עוד במעמד הקנייה חשוב לפתוח את התבנית ולוודא שכל הביצים שלמות ונקיות ככל האפשר. אם על חלק מהביצים מופיעות שאריות צואה, בחרו תבנית אחרת. בנוסף - למרות הנטייה הטבעית הימנעו מלשטוף את הביצים עם או בלי סבון. שטיפת הביצים עלולה לייצר סדקים קטנים בקליפה, ולאפשר לחיידקים שנמצאים על גבי הקליפה לחדור פנימה ולזהם את הביצה. יוצאות דופן הן ביצים המיועדות לבישול ארוך בסיר חמין, למשל או כל תבשיל אחר. בישול ארוך שמתחיל ברתיחה משמיד את החיידקים ושומר על הביצים נקיות מזיהומים. במקרים כאלה אפשר לשטוף את הביצים, אך לעשות זאת סמוך ככל האפשר לרגע הכנסתן לסיר.

 

שטיפה עלולה להיות מאוד מזיקה פוטוליה

אל תזלזלו בחיידקים


זה אולי ישמע מוזר בהתחלה וגם יצריך זמן הסתגלות, אבל חשוב מאוד לשטוף ידיים בכל פעם שבאים במגע עם ביצים, בין אם נוגעים בקליפה ובין אם נוגעים בחלבון או בחלמון הנאים. כל קליפה מכילה חיידקים, וכאשר שוברים ביצה באים במגע עם החיידקים הללו. כדי לא להעביר את החיידקים לשאר הכלים: הצלחת, ידית המחבת, הסכו"ם ואפילו המלחייה, חשוב מאוד לשטוף ידיים היטב עם סבון, ורק אז ליטול מרית או מזלג, לשקשק או לערבב את הביצה.

 

 

 

שלב הכרחי אפילו כשמכינים חביתה פוטוליה

היו צרכנים חכמים


נכון שיש לא מעט פיתויים כשמדובר על ביצי חופש או מגדלים ביתיים, אבל לצד האג'נדה המבורכת מגיעים לא מעט סיכונים: החל מזיהומים דוגמת סלמונלה ועד לתנאי תברואה בעיתיים ואיחסון לקוי. הקפידו לרכוש את הביצים ברשתות מוכרות ולא בדוכנים או במקומות חמים, פתוחים ונטולי מיזוג. במעמד הרכישה שימו לב שעל כל ביצה ישנו קוד מזהה של תחנת המיון, וכן תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש, שנותן מרווח מספיק לאיחסונה ושימוש בה בעת הצורך.

 

אם רכשתם נכון ואחסנתם לפי העצות המובאות, הגיע הזמן לבשל. הנה מתכוני ביצים מנצחים:

 

>> שקשוקת ירקות אפוייה של אהרוני

>> פרצופי ביצים

>> מאפה ביצה של אבולעפיה

 

תגובת משרד החקלאת לקטע הווידאו מ"עושות חשבון": ממשרד החקלאות נמסר בנוגע לביצים:" משרד החקלאות הכין תכנית בתיאום עם התאחדות חקלאי ישראל וענף הלול, אך משרד האוצר איננו מאפשר את התכנית אשר הינה לטובת החקלאים ולטובת הצרכנים"

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10