אוכל
זריקת רעננות: גספצ'ו אנדולוסי של טפאו
עם מרקם קליל, טעם מתקתק ומתובל ומצרכים בסיסיים שיש בבית, הגספצ'ו של טפאו הוא המנה הראשונה המושלמת לחג
זריקת רעננות. גספצ'ו אנדולוסי של טפאו יח"צ

גספצ'ו עם קרוסטיני של מסעדת טפאו


ספרד ידועה במנותיה הפשוטות ומלאות הטעמים, מנות מפתיעות המחזירות אותנו לבסיס, לבית. הגספצ'ו הינו מרק המגיע אלינו מהמטבח האנדלוסי ומבוסס על מרכיבים פשוטים המצויים באנדלוסיה: לחם יבש, שום, שמן זית, מלח וחומץ, המתחברים יחדיו לכדי מנה מרעננת, קלילה אך משביעה. בתיאבון!

 

מצרכים:
(6 מנות)

5-4 עגבניות גדולות


1 ראש שום


3 גרם טימין


1 כפית שמן זית


1 כפית חומץ בלסמי


5-4 פרוסות לחם


מלח, פלפל שחור לפי הטעם


אופן ההכנה:

המרק:

  • חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים בתבנית עם מלח, שמן זית, טימין, שום, מלח, פלפל שחור ונגיעה של חומץ בלסמי. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
  • טוחנים בבלנדר עם מעט מים ומעבירים לקערת מרק.


הקרוסטיני:

  • חותכים את הלחם לריבועים, מניחים בתבנית עם טימין, מלח ושמן זית ומכניסים לתנור עד שהריבועים זהובים ופריכים. מוציאים מהתנור ומוסיפים למרק.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10