אוכל
אחרי שתכינו את השניצל בצורה הזאת, בחיים לא תחזרו לשניצל של אמא
השניצל הזה הוא אחד המעולים שתטעמו בזכות מבנה מיוחד שמכניס את הפריכות לתוך השניצל. התוצאה: אם בשניצל רגיל חזה העוף מהווה את רוב הביס, כאן היחסים כמעט הפוכים. הבונוס: זה ממש ממש קל
פריכות שמגיעה עד לעומק. שניצל ספירלה צילום מסך-

מכירים את זה שאתם רואים משהו ממש ממש גאוני אבל כל כך פשוט ומובן מאליו, ולא מבינים איך לא חשבתם על זה קודם? ככה אנחנו הרגשנו (ועדיין מרגישים) כשגילינו באתר "TWISTED" את השיטה הכה פשוטה אך מבריקה הזאת להכין שניצל, שבו הפריכות לא נמצאת רק בחוץ, אל חודרת עד לעומק חזה העוף. התוצאה: אם בשניצל רגיל חזה העוף מהווה 70% מהביס והחלק הקראנצ'י רק 30%, כאן היחסים הרבה יותר כיפיים, עם יתרון גדול לחלק הפריך.

 

>> את עוגיות הקרמבו האלה אתם ממש חייבים לטעום

 

בלי התארגנות מיוחדות, ידי שף מקצועיות או חומרי גלם מיוחדים, את השניצל הסופר-פריך מכינים באותו זמן שבו מכינים שניצל רגיל, והבונוס: אפשר למלא את החריצים הפריכים בכל רוטב או תוספת שעולים על הדעת. הסוד לפריכות האינסופית טמון בשיטת חיתוך החזה טרם הפיכתו לשניצל מהמניין. רוצים להכין בבית? הנה ההוראות ושיטת החיתוך שלב אחרי שלב.

 

שניצל "פריך גם לעומק"


מצרכים:

(6-8 מנות)

 

1 ק"ג חזה עוף נקי בעובי בינוני

2 ביצים, טרופות

1 כוס קמח

1.5 פירורי לחם זהובים או פנקו

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון עמוק

 

תוספות אפשריות לתיבול הביצים:

2 כפיות ממרח חרדל

1 כפית דבש

כפית גרידת לימון

או

1/2 כפית טוגראשי (תערובת תיבול יפנית מעט חריפה)

או

1/4 כפית סרירצ'ה

או

1/4 כפית שמן שומשום, לטעם אסייתי עדין

או

1 כפית רוטב סויה

1/2 כפית שום כתוש

 

תוספות אפשריות לתיבול פירורי הלחם או הפנקו:

שומשום/ טוגראשי (ערובת תבלינים יפנית מעט חריפה)/ ביסלי גריל טחון/ שברי בייגלה/ זרעי כוסברה (גד)

 

>> אחרי שתנסו את המתכון הזה, לא תתגעגעו יותר לצ'יפס של מסעדה

 

אופן ההכנה:

1. פורסים את חזות העוף על קרש חיתוך וחורצים לרוחבם חריצים אנכיים עמוקים, אך נזהרים לא להגיע לקצה השני. התוצאה הסופית צריכה להיות מניפת חזות עוף מחורצים.

 

 

מקפידים שהחריצים יהיו עמוקים אך לא יגיעו עד הסוף צילום מסך-

2. מכינים שלוש קערות: באחת שמים את הקמח עם מעט מלח, בשנייה את הביצים הטרופות עם תוספת שאוהבים ובשלישית פירורי הלחם או הפנקו עם מעט מלח ותוספת שרוצים. טובלים את חזות העוף (אחד אחד) בקמח, פורסים באמצעות האצבעות נגד כיוון החריצים ומקפידים להכניס את הקמח גם בין החריצים. מעבירים לביצה ומצפים באותה שיטה גם את החריצים.

 

מכניסים את הקמח לכל החריצים בצורה אחידה צילום מסך-

3. מעבירים את חזות העוף לפירורי הלחם ומצפים היטב. מעגלים מעט את החזה כך שהחריצים ייפתחו, ומכניסים את פירורי הלחם גם לתוך החריצים.

 

פותחים את חזה העוף למעין מניפה ומכניסים לכל חריץ את פירורי הלחם צילום מסך-

4. מנערים את חזות העוף מעודפי פירורי לחם. מחממים מחבת עמוקה עם שמן לטיגון עמוק. תוופסים כל חזה במרכזו באמצעות מלקחיים ומכניסים לתוך השמן החם כשהחריצים פונים כלפי מעלה וקצוות החזה מתעגלות מטה בצורת קשת. ממשיכים להחזיק את חזה העוף באמצעות המלקחיים עד שהוא מתחיל להתבשל וצורת הקשת מתייצבת. עוזבים את החזה והופכים פעם-פעמיים במהלך הטיגון. כשהשניצל זהוב ושחום, מוציאים מהשמן.

 

לא מוציאים את המלקחיים מהשמן עד ששניצל הספירלה מקבל את הצורה הייחודית צילום מסך-

5. עוברים לחלק הכיפי ביותר במתכון: מעבירים את השניצלים המוכנים לצלחת וממלאים את החריצים בכל מה שטעים. הנה כמה רעיונות: מניחים בין החריצים גבינה מגוררת ומעבירים לתנור חם מאוד לדקה/ עורמים קטשופ ומיונז על כל חריץ/ סוחטים מעט לימון על השניצל ומפזרים גרידת לימון על החריצים/ קוצצים בצל דק-דק וממלאים בו את החריצים/ ממלאים כל חריץ בקצת רוטב צ'ילי מתוק וגרידת לימון.

 

>> מחפשים רעיונות לרטבים? הנה כמה מתכונים מעולים

 

 

טאדאם! ואל תתביישו למלא את החריצים ברטבים אהובים צילום מסך-
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10