אוכל
3 מתכונים לגלידות ביתיות טבעוניות
גלידות ביתיות עם מרכיבים טבעיים וללא חלב מן החי או חומרי טעם וריח - סורבה אוכמניות, גלידת שוקולד בננה עם פצפוצים וארטיק שוקולד קוקוס

סורבה אוכמניות חמצמץ

סורבה טעים ובריא שתענוג לאכול ביום קייצי. לאוכמניות סגולות רפואיות רבות -  הן משפרות ראייה, מגינות על הכליות, עוזרות להילחם כנגד דלקות ולהילחם בנזקים הנגרמים ממתח נפשי.

 

הן מכילות בין היתר חלבון, שומן בלתי רווי, סיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין B3+ B5, ויטמין E, ויטמין K, ויטמין C, ברזל, סידן  וסוכרים. מתכון זה יספק לכם שני כדורי סורבה בעלי 60 קק"ל לכדור. ממש לא נורא.

 

מצרכים:

1/2 אוכמניות אדומות קפואות

1/2 כוס אוכמניות שחורות קפואות

1 כף סירופ מייפל טבעי  

1 כף טחינה משקדים מלאים

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את המצרכים במעבד מזון עד למרקם חלק.
  • יוצרים כדורים עם כף גלידה, ומגישים.
  • ניתן להזליף מעל מעט סירופ מייפל ולהגיש עם פירות טריים חתוכים. שימו לב: אין להקפיא את הגלידה לאחר ההכנה, אלא לאכול מיד. אחרת, הם יאבדו את המרקם במקפיא ויהפכו לגוש קרח.

 

מי יגיד לא לזה? הכי טעים כשזה טבעי נטלי שוינקלשטיין

גלידת שוקולד בננה פצפוצים

קופסת גלידה המכילה כ-100 קק"ל ל-100 גרם.

 

שוקולד ובננות הם בהחלט שילוב מנצח, במיוחד כשהם מגיעים בצורת גלידה. הבננה מכילה שמונה חומצות אמינו החיוניות לנו, שהגוף לא מייצר אותן בעצמו. בשל כמות האשלגן הגבוהה שבה היא עוזרת להוריד את לחץ הדם ובנוסף היא יכולה לעזור למנוע צרבת וכיב קיבה ולסייע בשיפור מצב הרוח והריכוז.

 

לא די לכם בכך? פצצת האנרגיה הצהובה מכילה גם חלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין B1, B2, B3 , B6, חומצה פולית, ויטמין C, אבץ, אשלגן, ברזל  וסידן. והרשו לי לנפץ לכם מיתוס - בניגוד לסברה, בננה בשלה אינה גורמת לעצירות!

מצרכים:

4 בננות קפואות אחרי הפשרה של 10 דקות (כדי להקל על הטחינה שלהן)

2 כפות שטוחות פולי קקאו גרוסים

1 כף גדושה קקאו איכותי

1 כפית סירופ טבעי כמו מייפל, מולאסה, לתת אורז מלא (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • טוחנים הכל במעבד מזון עד למרקם קציפתי.
  • מכניסים למקפיא ומגישים כשרוצים (ניתן גם לאכול ישר).

ארטיק שוקולד קוקוס עם מילוי שוקולד

6 ארטיקים, המכילים 170 קק"ל לשלגון במשקל 50 גרם.

 

או שאוהבים אותו או שלא, אבל מי שאוהב, מטורף עליו - הקוקוס. אגוז הקוקוס מכיל יותר מ-40% שומן - בעיקר רווי, שזה בהחלט לא מעט, אך השומן שבו מורכב מחומצות שומן רוויות בינוניות אשר אינן נזקקות לאנזימים מהלבלב או למלחי מרה כדי להתפרק. שומן זה מייצר אנרגיה ואינו נאגר ברקמת השומן. בנוסף, הקוקוס מכיל חלבון, פחמימות, שומן, סידן, זרחן וברזל.  

מצרכים:

2 כוסות חלב קוקוס

8 קוביות שוקולד מריר פרווה, 60% מוצקי קקאו לפחות

1 כף סירופ מייפל טבעי

4 כפות שבבי קוקוס יבשים

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד עם שתי כפות חלב קוקוס.
  • לאחר שהשוקולד נמס, מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם שבבי הקוקוס היבשים.
  • מערבבים את שאר המרכיבים עם כ-2/3 מכמות השוקולד המומס ואת השאר מניחים בצד.
  • לא חובה - מקציפים 3 דקות ומכניסים למקפיא (ההקצפה תהפוך את הארטיק לאורירי).
  • מוזגים את התערובת לתבניות הארטיקים, ולאחר המילוי מוסיפים בכל אחד מעט מהשוקולד המומס. לאחר ההקפאה השוקולד המומס שמזגתם בסוף יתמצק ויהפוך למילוי קשיח וטעים של שוקולד.

 

המתכונים באדיבות נטלי שוינקלשטיין, נטורופתית מוסמכת N.D

 

עשה חשק לגלידות?

גלידת מנגו ללא ביצים וללא מכונה 

עוגת גלידה מעלפת

גלידות למכונה ביתית

מתכון מצולם של גלידת וניל

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10