אוכל
מתכון לפנקייקס תפוחים
 בוקר מושלם   צילום : חיה אילונה דר 
כיף לאכול אותם כארוחת בוקר או כקינוח והם הכי טעימים עם סירופ מייפל. חיה'לה מכינה פנקייק עם תפוחים ב-5 דקות מ-6 מצרכים

פנקייקס, אחד המתכונים המרובים המסתובבים ברשת, תמיד אהובים ומעוררים עניין ושמחה, לרוב בקרב הצעירים אך לאמיתו של דבר אין גיל לכך. המתכון מוכר ואהוב כבר שנים רבות, וכאן הכנסתי שינוי קט ומעניין, גררתי תפוח עץ והוספתי לבלילה ביחד עם קינמון. התוצאה נפלאה והצבע והטעם מעולים. יש לציין שהתפוח לא הכביד על הבלילה והתוצאה היתה קלילה כרגיל. אני נוהגת להכין את הפנקייקס על מחבת NON STICK, ללא שום תוספת שומנית והפנקייק מחליק בקלות מהמחבת ויוצא זהוב וטעים להפליא.

 

פנקייקס תפוחים
8 יחידות פנקייק (2-4 מנות, תלוי כמה רעבים)

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר חום בהיר
כפית קינמון טחון
ביצה
כוס חלב
תפוח עץ מגורר (מומלץ מזן פינק ליידי)

להגשה:

סירופ מייפל אמיתי (ולא בטעם מייפל)
תפוח עץ חתוך לפרוסות


אופן הכנה:

  • בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והקינמון.
  • יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה והחלב, מערבבים עם מטרף את החומרים.
  • מוסיפים את התפוח המגורר ומערבבים היטב.

 

בלילה מ-6 מצרכים בלבד חיה אילונה דר
  • מחממים את המחבת על להבה בינונית ויוצקים למרכז כף מהבלילה. אם לא משתמשים במחבת נון סטיק חשוב לשמן את המחבת קלות בעזרת חמאה או שמן צמחי.
  • כאשר רואים שיש בועות, לאחר כדקה לערך, הופכים לצד השני לדקה נוספת.

 

אפשר להפוך את הפנקייק כשרואים בועות חיה אילונה דר
  • כששני הצדדים זהובים והבלילה התייצבה לחלוטין הפנקייק מוכן.

 

זהוב ונאה חיה אילונה דר
  • מעבירים לצלחת וחוזרים על התהליך עם כל שאר הבלילה.
  • מקשטים בפרוסות תפוח ויוצקים סירופ מייפל.

 

מגדל פנקייקים ברוטב מייפל חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10