אוכל
מתכון לעוגת מצות עם קרם שוקולד וחלבה
 זכרונות מתוקים   צילום : חיה אילונה דר 
חיהל'ה מכינה עוגה מלאה בזכרונות ילדות: שכבות של מצות ספוגות ביין קידוש במילוי קרם שוקולד עשיר ביחד עם פירורי חלבה

אחת העוגות לפסח הזכורות לי מהימים הרחוקים של ימי ילדותי הינה עוגת שכבות של מצות ושוקולד. חברים רבים ביקשו מתכון ואני מצרפת, העוגה מורכבת משכבות של מצות וביניהן קרם שוקולד וחלבה, שילוב מוצלח וטעים. ההכנה מהירה, המצרכים זמינים ופשוטים והתוצאה מצדיקה את הכנתה.

 

עוגת מצות קרם שוקולד וחלבה

4-6 מנות

 

מצרכים:

5 מצות

יין אדום לקידוש

כף רום (אמיתי, לא תמצית)

100 גרם שוקולד מריר

1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד

50 גרם חלבה מפוררת

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד בבן מארי או בפולסים במיקרוגל, מוסיפים את הרום, אבקת האינסטנט פודינג שוקולד ו-4 כפות מהשמנת מתוקה.
  • מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה ומכבים את האש. נותנים לתערובת להצטנן מעט.

 

לשוקולד המומס מוסיפים את האלכוהול ואת אבקת הפודינג חיה אילונה דר
  • מקציפים את השמנת המתוקה שנותרה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד.
  • מרטיבים מצה ביין הקידוש. מורחים מעל מקרם השוקולד ומפזרים מעל מעט חלבה.
  • כך משתמשים ביתר המצות, הקרם והחלבה לבניית שכבות.

 

בונים שכבות של מצות ושוקולד חיה אילונה דר
  • מכניסים למקרר לשעתיים לפני שחותכים ומגישים.

 

קינוח חגיגי ממצרכים פשוטים חיה אילונה דר
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10